» » » Vihar vethet véget a hőségnek

Kép: pixabay.com


Nógrád megye kivételével az egész országra kiterjedő hőségfigyelmeztetés van érvényben, 3 megyében csak elsőfokú. Még késő este is 29 °C fok várható, de már közeledik a felfrissülés, heves záporokkal.

Kedden a hőségfigyelmeztetésnek megfelelően a napi középhőmérséklet többnyire 25 - 27 fok °C között, helyenként 28 °C fok körül alakul (25 °C fok alatti érték elsősorban délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben lehetséges).

Felhőtlen vagy derült, zavartalanul napos, száraz időre van kilátás. Nappal több felé megélénkül, főként a Dunántúlon helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 - 37 °C fok között alakul. Késő estére 21 - 29 °C fok közé mérséklődik a levegő.

Szerdán az ország túlnyomó részén még folytatódik a zömmel derült, napos idő, de délutántól a Nyugat-Dunántúlon, estétől megközelítőleg hazánk északi harmadán egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet, és helyenként zápor, zivatar is elképzelhető. Reggelre a Dunántúlon, máshol napközben északnyugatira, északira fordul, megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon több helyen meg is erősödik a szél. Zivatar környezetében viharos széllökésekre is lehet számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 - 20 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet az Észak-Dunántúlon 25 - 30 °C, a többi térségben pedig 30 - 35 °C fok között alakul.





Csütörtökön gomolyfelhő képződés mellett többórás napsütésre lehet számítani. Éjszaka a Tiszántúl kivételével elszórtan, majd napközben helyenként várható zápor és zivatar. A döntően északnyugati, nyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik, szélerősödés zivatar idején lehetséges. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 - 19 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 - 32 °C fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon pedig a melegebb az idő.

Pénteken az ország túlnyomó részén változóan felhős időre van kilátás többórás napsütéssel, de északnyugaton több felhő várható. Helyenként zápor, zivatar alakul ki. A nyugatias szél többször megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 - 18 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet az Észak-Dunántúlon már csupán 21 - 26 °C, az Alföldön még 28 - 31 °C fok között lesz.














«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply