» » » Összeverekedtek a pilóták a repülés közben

Illusztráció! Kép: pixabay.com


6 hónapra felfüggesztették őket. A légitársaság nem egy szabálytalanságot is vétett.

Fél évre felfüggesztettek a munkavégzés alól 2 pilótát Kínában, azt követően, hogy összekaptak 30.000 láb (9.144 m) magasságban, egy repülőgép pilótafülkéjében. A China United Airlines diszkont légitársaság anyavállalata, a China Eastern Airlines nyilatkozata elismerte a 2 pilóta „fizikai összetűzését" egy véleménykülönbség miatt, mindazonáltal tagadta azokat a sajtóhíreszteléseket, hogy az egyikük feje vérzett volna a sérüléstől.

Csak nemrég derült ki


A verekedés még jún. 14-én történt a China United Airlines fedélzetén, de csak most adta hírül a kínai sajtó, miután a Kínai Légügyi Hatóság számos szabálytalanság miatt megbüntette a pekingi székhelyű légitársaságot. A South China Morning Post tudósítása szerint az említett cég egyik repülőgépe júl. 29-én annak ellenére folytatta a repülőútját, hogy arra nem is volt alkalmas. Egy másik alkalommal, júl. 19-én a társaság repülőgépe a minimális megengedett magasság alatt repült.





A hatóság az jún. 14-i járat teljes személyzetét felfüggesztette az állásából 6 hónapra. Ezen felül 10 %-kal mérsékelte a China United Airlines repülési idejét, illetve eltiltotta a további járatok nyitásától.

Előfordult már ilyen máskor is


Nem ez volt az első eset, hogy tettlegességig fajult a nézeteltérés egy kapitány és egy első tiszt között. Áprilisban az Air India repülőjének pilótafülkéjében kaptak össze, mielőtt a gép az indiai Dzsaipurból a fővárosba, Delhibe indult volna. A 2 pilóta azon veszett össze, hogy ki csinálja meg a papírmunkát a felszállás előtt.















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply