» » » 9 hasznos tanács, hogy gyorsan energiához jusson a munkahelyén

Illusztráció! Kép: pixabay.com


A szegény dolgozó a nap folyamán könnyedén el tud fáradni annyira, hogy úgy érzi, ezen már csak az segíthet, ha lefekszik. És már tudjuk, ha ezt ebéd után tenné, nagyon is jót tenne magával, de merthogy a munkáltatók ezt általában nem támogatják, ezért íme, 9 tipp, amely megmutatja, hogyan töltheti fel magát energiával pár perc alatt.

1. Mély levegővétel


A test egyik legalapvetőbb üzemanyag az oxigén. Ha ebből nem kap eleget, akkor elálmosodik, lassúvá, fáradttá válik. Ha így érzi magát, vegyen jó mély levegőket, ügyelve arra, hogy mind a mellkasa, mind a hasa emelkedjen meg, majd fújja ki úgy, hogy a köldöke minél jobban közeledjen a gerincéhez. Ezt ismételje párszor, és a plusz oxigén jótékony hatásait rögvest észlelheti (de persze az is előfordulhat, hogy egy kicsit megszédül a nagy levegővételektől).

2. Élénkítse fel magát zenével


Nyilvánvalóan nem mindegy, hogy milyen fajtával. A kutatások kimutatták, hogy a zene dallama és ritmusa befolyásolja a mozgásunkat és a közérzetünket. Persze ez fordítva is igaz, hiszen ha le van hangolva, akkor bizonyára olyan dalokat hallgat, amik tükrözik a lelki állapotát. Szerencsére, viszont ha fáradt, de energikus, vidám számokat hallgat, akkor feltöltődik, átveszi a zene lüktetését, és jóval nagyobb energiája lesz azután.

3. Mozogjon


Így igaz, a mozgás energiával tölt fel. És itt még csak nem is a rendszeres sportról van szó – bár való igaz, hogy akik gyakori jelleggel edzenek, sokkal energikusabbak! Ha a munkahelyén igazán belassul, vagy otthon jön rossz időpontban a bágyadtság, akkor sétáljon, kocogjon, lépcsőzzön egy kicsit. Körülbelül 10 perc ilyen nem túl megerőltető mozgás is úgy 4 óra hosszára feltölti energiával. Az ok egyszerű: megélénkül a vérkeringés, ily módon pedig az agy több oxigént kap.

4. Maszturbáljon


Igen, nem olvasta félre. Ha úgy érzi, nem tud normálisan koncentrálni, akkor egy jó önkielégítés segíthet az ügyön. Ilyenkor tudniillik dopamin, prolaktin, szerotonin és oxitocin is felszabadul a vérben, és ezek a neurotranszmitterek (más néven ingerületátvivő anyagok) többek között a koncentrálásnak is kedveznek. Hogy utána álmos lesz? Jó, hát akkor jöhet az előző pontban megemlített mozgás!

5. Irány a természet


Azt már megvilágítottuk, hogy 10 perc mozgás remekül feltölti energiával az embert. Ha pedig mindezt egy közeli parkban vagy erdőben végzi, akkor a hatás fokozódik. Igazándiból az ilyen helyeken még csak a mozgásra sincs szüksége ahhoz, hogy az ember energiához jusson, ugyanis a dolog akkor is működik, ha egyszerűen csak kiül egy padra és élvezi a természetet.

6. Igyon




Bio Aloe Vera 1200mg aloverose



Na persze egy feles rövidital is nagyszerűen emeli a komfortérzetet, de a munkahelyén nem a legjobb megoldás. Azonban a víz szintúgy energetizál, csak éppen nem a cukor révén, mint az alkohol. A test megfelelő működésének egyik alappillére a kiegyensúlyozott hidratáltság. Ha pedig nem iszik eleget, akkor a teste nem üzemel tökéletesen, vagyis többek között fáradt lehet. Ügyeljen arra, hogy elég vizet igyon nap közben – ne csak olyankor, amikor szomjas – ily módon nem csak energiával tölti fel magát, hanem a bőrének és az egészségének is használ vele!

7. Nézzen vicces videókat!


Amikor munka közben a Facebook-ra téved, ahol az egyik ismerőse megosztott egy humoros videót, azt tanácsos megnézni. A mosoly és a nevetés ugyanis növeli a vérnyomást és a pulzusszámot, illetve endorfint termel, melyek elősegítik azt, hogy energikusabbnak érezze magát.

8. Egyen


Azzal szinte mindenki tisztában van, hogy ha bedob egy kis csokoládét, azzal megnöveli az energiaszintjét. Ez tény, hiszen a cukor igencsak megdobja a vércukorszintet, ami pillanatnyi energiához juttatja. Ugyanakkor, ha rostokat, fehérjét és egy kis zsírt fogyaszt, akkor a hatás megnövelhető és elnyújtható. Ezeknek az anyagoknak a lebontása hosszabb ideig tart, tehát sokkal tovább adagolják a vérbe a cukrot, ami az energiát adja. Szóval csokoládé helyett válasszon inkább egy joghurtot, gyümölcsökkel, zab-keksszel vagy esetleg pirítóst tojással.

9. Gondoljon az esti szexre


Ha van párja, akkor képzelje el, mit csinálna vele az ágyban! Ez ugyanis hasonló folyamatokat indít el, mintha csokoládét enne. Ha elképzeli a szexet a partnerével, attól megnő a vércukorszintje, amivel szintén energetizálja magát. Azon felül a szexuális élete is felpörög, mivel a fantáziákat a későbbiekben valóra is válthatja.












«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply