» » » A Tesco az éjszakai munkán spórol

Forrás: commons.wikimedia.org


A Magyar Idők c. lap szerint alkalmazottakként ez körülbelül 18.000 - 20.000 Ft kiesést jelenthet havonta a nettó keresetből. Az újságot az angliai központú kereskedelmi óriásvállalat egyik képviselője arról informálta, hogy a bérköltségek redukálására vonatkozó intézkedést a héten jelentik be.

A jövőben többek közt eltűnik az éjszakai árufeltöltés a hipermarketekben, azt a későbbiekben a nyitvatartási idő előtt, valamint napközben, a vásárlási időszak alatt végzik az dolgozók. Az alapbérek 30 %-át kiadó éjszakai műszakpótlék megszűnéséről szóló hírt a Tesco alkalmazottait képviselő szakszervezetek nem erősítették meg, holott arról az újság információi szerint már zajlanak a tárgyalások.





Nemrégiben a szlovák gazdasági napilap, a Hospodárské Noviny online változata azt közölte, hogy a Tesco úgy fél éven belül kivonulhat a közép és kelet-európai térségből. A brit multi cég megválna a cseh, a lengyel és a magyar érdekeltségeitől is. Ezt korábban mellesleg már javasolta a Morgan Stanley is, amely szerint olyan rosszul teljesít a Tesco hazai pályán, hogy az volna a legésszerűbb döntés, ha erőit inkább brit piaci pozíciók megtartására fordítaná.

















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply