» » » Kiadták a figyelmeztetést: szombaton jön a zuhé

Kép: pixabay.com időjárás


Magyarország 6 megyéjére adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést felhőszakadás miatt. Szombaton megérkezik az valódi lehűlés.

Szombatra Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel heves záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25 - 30 mm-t meghaladó csapadék is eshet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentéséből.

Viharos széllökések is előfordulhatnak


Pénteken kezdetben erősen felhős és napos területek és időszakok ugyancsak lesznek, elszórtan zápor, zivatar is előfordul, majd késő délutántól nyugat, délnyugat felől fokozatosan megvastagodik a felhőzet, estétől egyre több helyen eshet. A nyugatira, északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatóak. A legmagasabb hőmérséklet 20 - 31 °C fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb idő. Késő estére zömmel 17 - 23 °C fok közé hűl le a levegő.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Országszerte várható eső, zápor, főként délen és keleten zivatarok is kialakulhatnak. Jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, főként a Dunántúlon délutántól meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 - 18 °C fok között lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 19 - 24 °C fok között várható, de északnyugaton, nyugaton kissé hűvösebb, a Tiszántúlon melegebb is előfordulhat.

Itt az igazi ősz


Vasárnap felszakadozik, csökken a felhőzet, és ezt követően napos idő várható gomolyfelhőkkel. Kezdetben elszórtan, délután már csak helyenként előfordul majd záporeső. Az északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 - 16 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 - 24 °C fok között várható.





Hétfőn gomolyfelhős, napos időre van kilátás, helyenként – főként északon – zápor előfordulhat. Az északnyugati szél többször megélénkül, az ország északi részén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 - 12 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 - 22 °C fok között alakul.
















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply