» » » Szervezett módon vadásztak le egy drón-t az állatkert csimpánzai - Videó

Forrás: youtube.com


Az eddig is sejthető volt, hogy intelligens robotok vagy okos majmok fogják az emberiség vesztét okozni, de az alábbi, Hollandiában készült felvételt nézve csak még inkább megerősödött bennünk ez az elmélet.

A videón ugyanis az látható, amint az állatkerti csimpánzok szervezetten támadnak meg és vadásznak le egy őket filmező drón-t – számolt be a Mashable. A tudósok hónapokig vizsgálták a kamera felvételeit, és azt a következtetést vonták le, hogy a főemlősök megfigyelték a felettük szálló robotot, amely több alkalommal is ugyanazt az útvonalat járta be, hogy filmet készítsen róluk. Ezt követően jó néhányan fegyvert ragadtak és kiültek a kifutóban lévő fáknak az ágaira.

Az egyik, Tushi névre keresztelt nőstény is így tett: figyelni kezdett az egyik faágon, majd a megfelelő pillanatban, a magánál tartott bottal leütötte a drón-t. A tudósok állítása szerint Tushi nem spontán módra viselkedett, hanem eltervezett műveletet hajtott végre, erre utalt az arckifejezése is. Hogy mi ösztönözte a csimpánzokat, egyelőre nem lehet tudni: megeshet, hogy ellenségnek vélték a drón-t, de az is számba vehető, hogy csak a kíváncsiság hajtotta őket.





Mindazonáltal a bothasználat eléggé ritka cselekedetnek számít – jelentette ki az esetről szóló értekezés szerzője Jan van Hooff. Szerinte Tushi szántszándékkal vette magához a fegyvert és helyezkedett el a repülő robot útvonalának közelében.

A csimpánzok mellesleg hamar elvesztették az érdeklődésüket a vadászat után. Egy darabig még játszottak a drón-nal, majd otthagyták a földön heverni. Ettől függetlenül az eset egy nem mindennapi példája a főemlősök eszközhasználatának – jelentették ki a szakemberek.

















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply