» » » Elhunyt Dean Jones színész

Forrás: newsmax.com


84 éves korában meghalt Dean Jones, akit a legtöbben A kicsi kocsi kalandjai (1968) c. moziból és annak sorozat változatából ismerhettek.

84 évesen a Parkinson-kór szövődményeibe halt bele Dean Jones, akire leginkább A kicsi kocsi kalandjai autóversenyzőjeként emlékezhetnek a TV nézők.

Jim Douglas szerepét több folytatásban is megismételte, a Herbie Monte Carlóba megy (1977) című film után A kicsi kocsi újabb kalandjai (1982) című sorozatban is.

Pályáját rádiósként kezdte a Dean Jones Sings című műsorral, első filmszerepét pedig a Valaki odafönt-ben kapta 1956-ban. Az 1960-as évektől kezdve vendégszerepelt különböző sorozatokban Első komolyabb tévés munkájaként az Ensign O'Toole címszerepét játszotta el. A későbbiekben feltűnt néhány sikeres Walt Disney moziban is, mint például a Feketeszakáll Szelleme (1968); Az egymillió dolláros kacsa (1971) vagy a Hógolyófutam (1972)




1 - 2 epizód erejéig szerepelt a Szerelemhajóban és a Gyilkos sorokban is, a Beethoven egyik szerepe után pedig a hangját is kölcsönözte a kutyás filmből készült rajzfilmsorozathoz. Legutoljára a Mandie és a titkos alagút c. filmben láthattuk 2009-ben. 













«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply