» » » Többeknek hitelre volt szüksége a tanévkezdéshez

Kép: pixabay.com


Szembetűnő növekedést hozott az iskolakezdés a fogyasztási hitelek kihelyezésében, a legnagyobb növekedést a folyószámla típusú hiteleknél észlelték a pénzügyi intézetek.

A bankok zöme szerint a legtöbb hitelintézetnél, a hitelkártyáknál és folyószámla hitelkereteknél ugrott meg legjobban a kereslet, de nagyobb fokú érdeklődést tapasztaltak a személyi hitelek iránt is - olvasható a Világgazdaság hasábjain.

Szép számmal vettek fel személyi kölcsönt is


Az MKB bank beszámolója szerint a folyószámlahitelek tekintetében májushoz képest 2-szeres növekedést lehet tapasztalni, míg a személyi kölcsönöknél 40 %-os volt az emelkedés.

A CIB bank tapasztalatai szerint a személyi kölcsönöknél várhatóan szeptemberben nő meg számottevően az érdeklődés.

Az OTP bank szerint elsősorban nyáron volt megfigyelhető kiugró kereslet, főként a személyi kölcsön és hitelkártya termékekben.

A Provident Pénzügyi Zrt.-nek a saját ügyfelei körében végzett felmérése alapján a szülők 45 %-a több mint 50.000 Ft-ot szán a gyerekek beiskolázására, további 15 - 15 %-uk 30.000 - 40.000, illetve 40.000 - 50.000 Ft közötti összeget fizet ki az iskolakezdéskor.





5 hónap spórolás


Egy 3 gyermekes családnak akár 100.000 Ft-nál is többe kerülhet a tanévkezdés. A Budapest Bank múlt évi felmérése alapján gyermekenként az iskolakezdés átlag 58.000 Ft-ba kerül. A megkérdezettek 80 %-ának jelentős anyagi megterhelést jelent a gyerekek iskoláztatása. A családok a tanévkezdés előtt átlagosan 5 hónapig takarékoskodnak.















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply