» » » Saját szigetet adna a migránsoknak egy milliárdos

Illusztráció! Kép: pixabay.com


A 3 milliárd dollár értékű Orascom távközlési vállalat tulajdonosa, Nagib Szavirisz egyedi módon oldaná meg a menekültproblémát: venne nekik egy szigetet, ahol független menekült-államot hozna létre, elegendő munkahellyel és biztonságos életkörülményekkel.

A milliárdos a Twitter-en szólította fel Olaszországot és Görögországot az üzletre, majd egy későbbi hozzászólásában felvetette, hogy akár átmeneti is lehet az dolog. A világsajtó természetesen rögvest rámozdult az ötletre, Szavirisz pedig részletezte, hogy nyilvánvalóan fenntartható lenne egy ilyen modell. Számos lakatlan sziget van a Földközi-tenger térségében, melyek otthont adhatnának több 100.000 bevándorlónak.

És ez így is van, a tengeren körülbelül 300 nagyobb lakatlan szigetet tartanak nyilván; sőt 2012-ben, a komoly pénzügyi gondokkal küzdő Görögország tervbe is vette pár lakatlan földdarab eladását, de végül a Szamarász kormány nem merte bevállalni a nemzeti identitás nézőpontjából működésképtelen ötletet.





Szavirisz az önálló szigetország létjogosultságát azzal magyarázta, hogy a migránsokat momentán úgy kezelik, mint egy marhacsordát, és rámutatott: családjának vannak már tapasztalatai az ingatlanfejlesztésben, övék el Gouna, a Hurghada-tól 20 km-re, északra található hatalmas üdülőváros.

















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply