» » » Nagy-Britannia is egyre több menekültet készül befogadni

Forrás: commons.wikimedia.org


A BBC úgy értesült, David Cameron meghajlott Nicola Sturgeon skót miniszterelnök drámai érvelése - és a közvélemény egyre erősödő nyomása - előtt, és pénteken készül jelenteni, hogy 

Nagy-Britannia több menekültet fog beengedni


Az nem egészen világos, hogy a "több" pontosan hány főt takar, de csütörtökön Cameron azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyság készen áll 1000-es tömegeket is befogadni.

Azért Nagy-Britannia a szokásához híven a migránsok befogadását is külön-utas módon szándékozik kivitelezni: a terv szerint nem az Európába érkezők közül, hanem egyenest a szír határ mellől fogad be menekülteket. 

David Cameron momentán Spanyolországban tárgyal helyi és portugál vezetőkkel a menekültválságról - eredetileg saját uniós reform elképzeléseiről próbálta volna meggyőzni partnereit, de a menekültügy átalakította a terveit.





Odahaza ugyanis a politikai viták másról sem szólnak, mint a bevándorlókról, főleg amióta publikálták azt a képet, ami egy 3 éves kisgyermek partra sodort teteme látható. A skót miniszterelnök elmondása szerint sírva fakadt a fotó láttán, és Cameron is azt mondta, "mélységesen megrendült", amikor elé került a fénykép - de ehhez azt is hozzáfűzte, hogy a válságra "nincs szimpla megoldás".












«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply