» » » Megmentette 2 éves gazdáját a hős eb

Kép forrása: Daily Mail


Ha a kutya nem riasztja a kisfiú szüleit, a 2 éves Alexander bizonyára megfulladt volna. 

Leala-t, a Kenney család kedvencét valódi hősként ünnepli Ausztrália, azt követően, hogy pár nappal ezelőtt megmentette gazdái kisgyermekét. Az idős állat ugyanis észrevette, hogy a kisfiú, Alexander a házuk közelében lévő víztározóba esett. Első ízben megpróbálta ő maga a partra segíteni, majd mikor ez nem sikerült, riasztotta a szülőket.

„Még fel sem fogtuk valójában, mit is tett értünk Leala” – idézte az apát a Coffs Coast Advocate c. ausztrál újság. David Kenney a lapnak azt is elmondta, ha a kutya nem vezeti őket a víztározóhoz, feltehetően csak későn észlelték volna, hogy baj történt. Ily módon viszont még időben érkeztek ahhoz, hogy kimentsék a fiút és hozzálássanak az újraélesztéséhez.

A mentők csak jóval később, 27 perc múlva érkeztek a helyszínre, ahonnan – miután stabilizálták a gyerek állapotát – mentőhelikopterrel szállították a Brisbane-ben lévő Lady Cilento kórházba. „Az orvosok mesterséges kómába helyezték Alexandert, hogy meggátolják az agysérülést” – ezt már a kisfiú édesanyja, Lisa Brockbank mondja, aki elárulta, az orvosok felkészítették őket arra, hogy gyermekük nélkül kell majd hazatérniük.

Alexander végül még az orvosokat is meglepte, mikor 2 nap múltán felébredt a mesterséges kómából és önállóan lélegezni kezdett. „Aggódtunk azért, hogy az oxigénhiány miatt az agya megsérült, de szerencsére kiderült, hogy nincs semmi baja. Az orvosok nem győztek csodálkozni, hogy milyen hamar javul az állapota” – nyilatkozta Lisa, aki biztos benne, hogy kisfia élete Leala gyors reakciójának és a férje által végzett újraélesztésnek köszönhető.


«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply