» » » Kezek nélkül tanítja a hátrányos helyzetű gyerekeket a nyugdíjas tanár

Kép forrása: Peoples Daily


20 évvel ezelőtt egy balesetben mind a 2 karját elvesztette. Egyedül tanulta meg, hogyan boldoguljon nélkülük az életben.

Valódi hősként ünnepli a kínai közösségi média azt a 41 éves férfit, aki annak ellenére vállalta, hogy tanítani fog egy eldugott kínai falucskában, hogy közel 20 éve mind a 2 karját elvesztette. Mint elmondta, Jiang Shengfa 1996-ban sérült meg életveszélyesen, mikor a szomszédjának segített egy magasfeszültségű drótvezeték szerelésében.

A baleset folytán az orvosoknak Jiang mind a 2 karját amputálniuk kellett, ám jó ideig még így sem volt 100 %, hogy túléli az áramütést. Végül hosszú hónapokig tartott, de Jiang felépült: azt követően, hogy megtanította magának, hogy hogyan boldogulhat a mindennapokban csupán a szája és csonkjai segítségével, újból teljes életet él.

Az egykori nyelvtantanár rokkantnyugdíjasként visszavonultan élt évekig, mígnem a fülébe jutott, hogy szülőfaluja, a Yunan tartományban lévő Chang’an kisfalu tanárhiánnyal küzd. Mint kiderült, a külvilágtól elzárt hegyi falu lakói, ha lehetőség adódik, inkább elköltöznek a városba, többek között a település egy szem iskolájának tanárai is.


Juharszirup 100% természetes



Mikor kiderült, mekkora a gond, Jiang vállalta, hogy – amíg más megoldást nem akad – tanítja az iskola 40 rászoruló diákját. Ennek már több éve. Azóta Jiang Shengfa az iskola legkedveltebb oktatója lett, a róla készült fotóknak köszönhetően pedig már nem csak országszerte, hanem az egész világon ismerik.











«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply