» » » 150.000 - 250.000 Ft-tal verik át a migránsokat a vonatjegyvásárláskor



Körülbelül 500 - 800 eurót, vagyis 150.000 - 250.000 Ft-ot is kaszáltak a Keleti pályaudvaron veszteglő migránsoktól a magyar közvetítők, akik azzal hitegették őket, hogy elintézik nekik a müncheni útjukat.

Szerda este a Keleti pályaudvar előtt migránsok egy csoportja egy arab tolmács segítségével azt állította a Migration Aid egyik aktivistájának, hogy magyarok több 100 euróval verték át őket.

Mint kiderült, hogy az eleve 100 euró feletti darabáron kínált vonatjegyekért komoly pluszpénzt is fizettek: akadt, aki a jegy árán felül 500 - 800 eurót adott azoknak a magyar közvetítőknek, akik azt állították, elrendezik a migránsoknak a müncheni utazásuk lebonyolítását.

A jegyüket is megmutatták, amin világosan látszik a szept. 1-i dátum.


Forrás: index.hu Fotó: Huszti István


Ez azért különös, mert szept. 1-jén, vagyis kedden már rendőrsorfal zárta el a migránsok elől a bejáratot a Keleti pályaudvarnál. A jegypénztárban pedig csak azok kaphattak vonatjegyet, akik érvényes úti okmányokkal, útlevéllel, vízummal rendelkeztek. A közvetítők tehát azt ajánlották föl a migránsoknak, hogy mivel ők magyar állampolgárok, így simán bemehetnek a pályaudvarra és meg tudják venni a jegyeket a számukra.

Azokat, amiket aztán semmire sem lehet használni, hiszen számos sorstársukhoz hasonlóképpen hiába lobogtatták azt, a rendőrök sem tegnap, sem ma nem engedték be a migránsokat a pályaudvar épületébe. Az ORFK egy tegnapi közleményében továbbá arról írt, hogy a Szlovákia és Ausztria felé kilépő vonatokat ellenőrzik, és ha egy utasnak nincsenek rendben a papírjai, azt azonnal leszállítják.

A rászedett migránsok elsősorban azért dühösek, mert a hatóságok 3 nap elteltével közölték velük, hogy a magyarországi menekült-táborokat leszámítva nem mehetnek innen semerre. Az őket átejtő magyarok pont ezt, tehát a tájékoztatás hiányát, a bizonytalanságot és a tömegben terjedő szóbeszédet, pletykákat tudták felhasználni a csalás végrehajtásához.
















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply