» » » Elbukott a menekültválság, így inkább elszállítottak mindenkit az osztrák határig - Videó

Forrás: 24.hu


Péntek este összeült a kormány rendkívüli operatív törzse és úgy határoztak, az összes Budapesten tartózkodó migránst Ausztriába kell szállítani. Az éjszaka összeszedtek kb. 100 BKV-buszt és minden fennakadás nélkül el is értek velük a határig.

Az első menekültek hajnali 3 óra körül, az utolsó transzport hajnali 5 óra tájban érkezett meg Ausztriába. Mindezt azt követően, hogy a Keleti pályaudvarnál napok, hetek óta várakozó emberek megunták, hogy nem indultak nyugatra vonatok, ezért gyalog indultak el az autópályán. A buszok nem csak őket szedték össze, hanem azokat is, akik még mindig a Keletinél várakoztak.

A migránsok gyalogosan sétáltak át az esőben Hegyeshalomnál a nickelsdorfi pályaudvarra. Miattuk lezárták az autópálya Bécs felé vezető oldalát. Előfordulhat, hogy közvetlen Hegyeshalom - Keleti pályaudvar járat is lesz, mert a Keleti újból megtelt, egyre nagyobb számban érdeklődnek a buszok iránt.

A burgenlandi rendőrség azzal számolt, hogy 800 - 3.000 migráns érkezik Ausztriába hazánkból. Kovács Zoltán kormányszóvivő is a határhoz utazott, ahol elmondta, hogy folyamatos tárgyalások zajlanak az osztrákokkal a menekültügyről, de továbbra is az EU-t kérte, hogy segítsenek megoldani a válságot.

Mellesleg tegnap ugyanezt tette Lázár János is. De ő inkább támadva. „Ma sem tudjuk pontosan, mi a német álláspont”, mondta, majd hozzáfűzte, hogy szerinte az EU képtelen a menekültválság kezelésére. Számon kérik rajtunk a szolidaritást, „de velünk senki nem szolidáris.” Például Lázár azt kifogásolta, hogy senki sem segített a magyaroknak a Keletinél kialakult körülmények kezelésére.

„Az EU-ra nem tudunk várni, mint ahogy Németországra sem!”








Mondta Lázár, ezért Papp Károly rendőrfőkapitány és a BM meghallgatása után a közlekedés biztonságának megőrzése érdekében döntéseket hozott.

Kovács Zoltán szerint a migránsok nem nyertek semmit azzal, hogy eljutottak Ausztriába, mert ott hasonló eljárásokon kell keresztülmenniük, mint hazánkban. Ha az engedetlenség állandóvá válik, akkor, az komoly probléma lesz - tette hozzá.

A Keleti pályaudvar aluljárója mellesleg kezd újra megtelni, néhányan hallhatták, hogy buszokkal vitték az embereket Ausztriába. Az M1 tudósítója szerint az emberek igyekeznek megtudakolni, hogy érkeznek-e újabb buszok, mert egyre többen szándékoznak átjutni az osztrák határon.

Az Ausztriába érkezőket buszokkal vagy vonattal szállítják Bécsbe a Westbanhof-ra, reggel 6-kor indulnak. A rendőrség a pályaudvar mellett várja őket.


















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

1 megjegyzés:

  1. 40 busz volános volt, 60 BKV-s, más BKK-alvállalkozótól tudtommal nem volt.

    VálaszTörlés