» » » A CBA szívesen alkalmazna migránsokat

Forrás: hu.wikipedia.org


A bevándorlók közül szinte senki nem akar Magyarországon maradni, pedig legalább 1 cég, a CBA tárt karokkal és persze munkával várná őket. A háborús területekről érkező migránsok 1 év után szinte 100 %-osan elkezdhetnének itthon dolgozni. Eddig tart ugyanis a kérelmek elbírálása. Ez idő alatt viszont csak a befogadó állomásokon kaphatnak munkát.

Ha a hazánkban akarnak dolgozni, akkor az illegálisan hozzánk érkező bevándorlóknak a befogadó állomásokon kell jelentkezniük. Itt bírálják el a menedék kérelmüket. Ez pár hónapig szokott tartani, de ez a mostani helyzetben elhúzódhat.

Legfeljebb 1 év után viszont el kell bírálni a kérelmet – mondta el Nagymáté Éva, a Magyarországon élő külföldiek beilleszkedését segítő alapítvány munkatársa.

Akinek a menedék kérelmét visszautasítják, tehát nem olyan országból jött, ahol üldöznék vagy veszélyben lenne az élete, távozni kényszerül. Menekült- vagy oltalmazotti státusszal viszont akárki vállalhat munkát Magyarországon, hogy ha talál olyan céget, amely hajlandó alkalmazni.

Ha nem sikerül valami okból elbírálni a kérelmet 1 év alatt, akkor az illegálisan ideérkezőkre is azok a szabályok vonatkoznak, mint a 3-ik országból érkezőkre. Ez azt jelenti, hogy csak abban az esetben kaphatnak munkát, ha a munkáltató bejelenti foglalkoztatási szándékát, és ha a munkaügyi központokban úgy ítélik meg, hogy nincs más, magyar álláskereső, aki el tudná végezni az adott munkát.

Megkérdezték a nagyobb magyar cégeket, hogyan tudnák segíteni a Magyarországra érkező migránsokat. Leginkább arra vonatkozott a kérdés, hogy hol alkalmaznák azokat, akik megkapják a menekültstátuszt.

Egyedül a CBA nyilatkozott:





„Amennyiben lesznek olyan menekültek, akik letelepednek hazánkban, és a megfelelő szakképesítés megszerzését is vállalják, akkor értelemszerűen tudunk számukra alternatívát nyújtani a munkavégzésre vonatkozóan. Mi magunk is foglalkozunk szakképzés szervezésével, így akár ebben is a segítségükre tudunk lenni.”














«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply