» » » 2017-től minden általános iskolás ingyen jut a tankönyvekhez

Illusztráció! Kép: pixabay.com


Felmenő rendszerben kibővítik az ingyenes tankönyvellátottak körét, 2017-től minden általános iskolásnak alanyi jogon járnak majd az ingyen tankönyvek – jelentette ki Dunai Mónika.

A Fidesz - frakció szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap emlékeztetett, hogy az 1 - 2 nap múlva kezdődő tanévben az 1.200.000 általános és középiskolásnak több mint 50 %-a, körülbelül 650.000 gyermek jut hozzá az iskolai könyveihez.

Ebben az évben az általános iskolások között az 1, 2-ik és 3-ik évfolyamon minden gyermek részére jár az ingyenes tankönyv, a felsőbb évfolyamokon pedig rászorultsági alapon.

Felmenő rendszer






A kormány 2 éve elkezdett tankönyvreformját felmenő rendszerben valósítják meg.

A folyamat részeként úgy 35 %-kal kell kevesebbet fizetni a könyvekért, mint 2013-ban. Ebben az évben átlag 12.000 Ft-ba kerül egy tankönyvcsomag. 

A cél, hogy jövőre már 700.000, 2017-ben pedig valamennyi általános iskolás alanyi jogon kaphassa meg ingyenes tankönyveit – nyomatékosította.

Mindemellett tervbe van véve az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztése is, hogy a gazdaság teljesítőképességének függvényében az általános iskolákban csak a legtehetősebb 10 %-nak legyen szükséges fizetnie.
















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply