» » » Ha időgépet eszkábálunk, adjuk meg a módját!

Forrás: hu.wikipedia.org


Nemsokára itt van 2015. okt. 21-e, a híres időpont, amikor Marty McFly megérkezett a jövőbe. A 30 éve bemutatott Vissza a jövőbe c. mozifilm tiszteletére ezen a napon debütál az USA-ban a „Back in Time” című dokumentumfilm, amelyben Dr. Emmett Brown, Marty és a többiek sztorizgatnak a filmhez kapcsolódó élményeikről, emlékeikről.

Több generáció közkedvelt időutazós mozija a Vissza a jövőbe, amelyért alkotói legalább annyira odáig vannak, mint a rajongók. A „Back in Time” című dokumentumfilm most kijött előzetesében megszólal a film egyik producere, Steven Spielberg, aki szerint Marty sztorija egyenesen minden idők legjobb időutazós filmje, de a Doktor Brown-t játszó Christopher Lloyd is arról beszél, hogy elképesztő, mennyi rengeteg emberhez került igazán közel a film.

A Marty-t alakító Michael J. Fox is feltűnik az előzetesben és arról a pillanatról anekdotázik, amikor a mozifilm premierjén ráeszmélt, hogy a mellette lévő üres széket Diana hercegnőnek tartják fenn.

„Ha egyszer időgépet építünk egy autóba, miért ne adjuk meg a módját?” - szól Doki közismert válasza, amikor Marty arra kérdezett rá, hogy miért egy DeLorean-be épített időgépet. Bob Gale, a három Vissza a jövőbe film társírója az előzetesben felidézi, hogy a Ford 75.000 dollárt ajánlott fel, azért, hogy egy Mustang-ba kerüljön az időgép. „Mélyen a fickó szemébe néztem és azt mondtam: Nincs az az isten, hogy Dr. Brown egy Mustang-ot vezessen!” – szólt a fineszes válasz.

A Vissza a jövőbe filmek a szereplők és az alkotók mellett számtalan rajongó életét is meghatározták. Az előzetesben feltűnik egy házaspár, akik megépítették a filmbéli DeLorean hasonmását és azzal járják az országot, hogy adományokat gyűjtsenek Michael J. Fox alapítványának.

A Michael J. Fox Alapítvány a Parkinson-kór kutatására fordítja a bevételeket. „Az élet olyan helyekre sodor minket, ahova sohasem gondoltuk, hogy eljutunk. Éppen erről szólnak a Vissza a jövőbe mozik is” – summázták a jótékonykodók, hogy milyen módon ösztönözte őket a kultikus mű.















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply