» » » 7 éve lejárt húsgombóc is volt az étlapon

Illusztráció! Kép: pixabay.com


Az elmúlt hetekben autópályák, főutak melletti vendéglőket, büféket vizsgáltak országszerte a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) munkatársai. Számtalan helyen tapasztaltak higiéniai gondokat és jelöletlen, ismeretlen eredetű, illetve lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszerekre is bukkantak.

Egy, az M1-es autópálya mellett található étteremben még 2008-as lejárati idejű húsgombócok is szerepeltek az étlapon. Augusztus utolsó heteiben a forgalmasabb utak mentén végzett ellenőrzéseket a NÉBIH KÜI. A hatóság szakembereinek jó néhány helyszínen intézkedniük is kellett. Gyakori problémának számított a vizsgált egységekben, hogy lejárt szavatosságú élelmiszereket tároltak, illetve számottevő termék esetében nem tudták igazolni azok eredetét.


Ausztrál Olajfalevél préslé



Az M1-es autópálya mellett üzemelő egyik vendéglátóegységben elképesztő látvány fogadta az ellenőröket: rozsdás hűtőkben tárolták a fagyasztott termékeket, az egységre általánosan jellemző volt a kosz és rendetlenség. Ezen kívül több éve lejárt, fagyasztott húskészítmények, zöldségeket és fűszereket is találtak a hivatal dolgozói.

A szabálytalanságok miatt a hatóság több esetben is eljárást indított. A nem nyomon követhető és lejárt szavatosságú termékeket megsemmisíttették. A vizsgálatok folyamatban vannak, az eljárások folyamán összesen milliós nagyságrendű bírság valószínűsíthető.











«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply