» » » A legolcsóbb házi szépség trükkök, amiket nem árt kipróbálni!

Kép: pixabay.com


Szépítkezés pénztárca kímélő módon? Egyszerűbb, mint hinnéd! Csak irány a konyha vagy a spájz! Itt ne a méregdrága kencékre gondoljunk, hanem arra, amit a természet tálcán kínál számunkra. Annyira hétköznapi dolgok, hogy nem is hinnénk mennyire jók. Olcsó, könnyű beszerezni és természetesen hatásos. De nézzük, hogy miről is van szó:

Víz


A bőrápolás egyik alapelme a hidratálás, ámde sokan csak kívülről, krémekkel igyekeznek pótolni a nedvességet. Pedig nagyon fontos, hogy belülről is ellássuk a bőrünket folyadékkal, leginkább tiszta víz formájában! Ha megiszol minimum 1,5 liter tiszta vizet naponta, azzal segíted a bőröd megújulását, tisztulását. Így az ismét rugalmas, a színe pedig élettel teli és egészséges lesz.

Alma


Frissíti, fiatalítja a bőrt, de a hajjal kapcsolatban is szembetűnő eredményt érhetsz el vele, köszönhetően a benne rejlő 12 vitaminnak, az ennél is több ásványi anyagnak, illetve a gyümölcssavnak. Nem csupán kíméletesen hámlaszt, megkönnyítve ezzel a bőr megújulását, hanem az apró ráncok ellen is hatásos. Zsírtalanítja, fényesíti a hajat, sőt, annak töredezettségére is jó hatással van.

Citrusfélék


Grapefruit Cseppek




A citrusfélék, mint például a citrom, a narancs, a grapefruit vagy a lime eredményesen segítik az új sejtek képződését, valamint nyugtató és erősítő hatásukról is ismertek. A grapefruitnak továbbá gombaölő sajátossága is van, ráadásul a zsíros vagy cellulitis-es bőrnek is használ. A citrom magas C-vitamintartalma révén szépíti a bőrt, fertőtlenítő hatása folytán hatásos a pattanások ellen és segít a ráncok elleni harcban is.

Banán


Selymes tapintásúvá, puhává teszi a bőrt. Passzírozz össze egy kevés gyümölcshúst annyi natúr joghurttal, hogy kenhető állagú legyen. Kend fel a masszát az arcodra, a dekoltázsodra, a kéz- vagy lábfejedre, és hagyd hatni kb. 25 percig. Majd ezt követően langyos vízzel mosd le.

Olivás hajpakolás


Egészségessé és fényessé varázsolja a fakó, töredezett hajvégeket az olívaolajos pakolás. Vidd fel az előzőleg megmosott tincsek végére, majd fedd be alufóliával, hogy a ruhádat ne kend össze vele. Hagyd rajta kb. 15 percig, aztán távolítsd el a fóliát, öblítsd ki hajadból a maradékot langyos vízzel, majd szárítsd meg a frizurádat a megszokott módon.

Uborkás kézpakolás


Az uborka levéből és némi mézből, illetve egy kevés olívaolajból hatékony bőrfiatalító balzsam készíthető. A kézfej igénybe vett bőrére javasolt.











«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply