» » » Megnyílt az idei Oktoberfest

Kép: pixabay.com


Kezdetét vette Münchenben a világ egyik legnagyobb népünnepélyének számító Oktoberfest. A hagyományok szerint München polgármestere verte csapra az első söröshordót, az első korsót pedig a bajor miniszterelnök kapta.

Valószínűleg többeknek is feltűnt, hogy még javában szeptember van, akkor vajon miért éppen most kezdődik az Oktoberfest? A válasz egyszerű: azért mert a bajor térségben, októberben már csípős hidegek szoktak lenni, tehát egy ideje már korábban kezdik az utcai fesztivált – adta hírül az International Business Times.

A 2015-ös sörünnep okt. 4-ig, vagyis összesen 16 napon át tart majd, az első, 1810-ben még sokkal szerényebb, mindössze 1 hetes mulatság volt. Akkor Ludwig bajor koronaherceg, és Therese von Sachsen - Hildburghausen hercegnő egészségére ivott München népe október 7 - 12-ig. Azóta minden évben megrendezik az Oktoberfest-et. Az első sörsátrakat csak jóval később, 1896-ban húzták fel, amelyekben a helyi főzdék kínálták a legjobb italaikat.


Juharszirup 100% természetes



Ha kedvet kapott egy kis müncheni sörözésre, mielőtt elindul, készüljön fel a tömegre: a szervezők nem kevesebb, mint 6.000.000 látogatóra számítanak az ünnepély 2 hete alatt. Akiknek java része bőséggel fogyaszt is, s ennek megvannak a kellemetlen következményei. A Bajor Vöröskereszt múlt évben 7.900 fesztiválozót látott el, közülük 600-at alkoholmérgezéssel, a többieket pedig kisebb - nagyobb sérülésekkel.

És mielőtt elindulna, alaposan töltse fel a pénztárcáját, a sör ez évben minden eddiginél drágább lett az Oktoberfesten: 1 literes korsót 10 euró körül adnak.














«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply