» » » 3 millió Ft-ot gyűjtött a migránsoknak 2 svéd leányzó

Kép: pixabay.com


A 2 svéd lány, Linda Lustig és Carin Ekroth egy nyaralós - pihenős - vásárolós hétvégére érkeztek Budapestre. Aztán értesültek a menekült problémáról és úgy határoztak, hogy az egyik délután kimennek a Keleti pályaudvarra segíteni – adta hírül a 444.hu.

Linda Lustig elmondta: nem nézte jó szemmel, hogy ő csak szórja a pénzt Budapesten, míg mások reménytelen helyzetben vannak ugyanitt.  Facebook-on és Instagram-on tették közzé ismerőseiknek címzett felhívásukat és a spontán baráti akcióból csakhamar komoly projekt lett: 4 óra alatt 26.000 koronát (nagyjából 900.000 Ft) gyűjtöttek ismerőseiktől, a repülőn mellettük utazó svéd orvos pedig 70.000 koronával toldotta meg az összeget, ily módon több mint 3.000.000 Ft-ot gyűjtöttek össze.




A magyar rendőrség nem engedélyezte az élelmiszerek kiosztását, arról tájékoztatták őket, hogy ehhez engedély szükséges, arról azonban nem, hogy ilyen papírt hol lehet beszerezni. Mindezek ellenére 2 kisbusznyi pelenkát, tisztálkodási szereket, gyümölcsöt, kekszet, gyógyszereket, cipőket és vizet hoztak a migránsoknak.
















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply