» » » Megmentette a gazdáját a süket kutya, most még sincs otthona

Fotó: mightymutts.org


Senki sem akarja örökbe fogadni Kiko-t, mivel jóval több figyelmet igényel egészséges, fiatal társainál.

Kiko, a kutya 2012-ben lett címlapsztár a hősiessége miatt: megmentette a gazdáját egy fegyveres rablótól, aki betört az otthonukba. A bűnöző csomagszállítónak öltözött, így tudott bejutni a házba, aztán fegyvert rántott. Kiko igyekezett megállítani a támadót, ám az fejbe lőtte. Szerencsére a golyó gellert kapott, ily módon sikerült megmenteni az eb életét.

A história itt akár véget is érhetne, ha nem az élet írná. Úgy 2 éve azonban Kiko gazdája igen nehéz anyagi körülmények közé került, a házát elvesztette, ezért nem tudta megtartani kedvencét sem. Kiko, aki az életét adta volna a gazdájáért és az otthonáért, hirtelen az utcán találta magát.

Egy állatvédő szervezet, a Mighty Mutts 2014 végén hallott a kutya sorsáról, azóta ők vigyáznak Kiko-ra. „Az első pár hét eléggé nehéz volt, Kiko egyfolytában a gazdáját kereste. Egy ideig azt gondoltuk, hogy csak a szomorúság miatt viselkedik furcsán, de nem sokkal ezt követően rájöttünk, hogy szegény teljesen süket” – nyilatkozta Jill Haynes, a Mighty Mutts munkatársa a The Dodo állatvédelmi weboldalnak.

Az állatvédők nem tudják, hogy Kiko egész életében süket volt-e, vagy a lövés miatt vesztette el a hallását. Mindenesetre, miután felfedezték a problémát, már sokkal könnyebb dolguk volt a kutyával.

„A hangok helyett érintésre reagál, és mint minden kutya, ő is imádja, ha simogatják vagy vakargatják. Sokkal több figyelmet igényel viszont egészséges társainál, ezért eddig senki sem akarta örökbe fogadni” – mondta Haynes. A Mighty Mutts már több mint 1 éve igyekszik megfelelő otthont találni Kiko-nak.


A dolgot az is eléggé megnehezíti, hogy a hős eb már nem fiatal, 14 éves és olyan otthonra lenne szüksége, ahol más állatok nem élnek, sem kisgyerekek, és ahol nem kell neki túl sokat lépcsőzni.
«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply