» » » Részegnek hitték, egyszerűen arrébb vonszolták a cukorbeteg férfit

Illusztráció! Kép: pixabay.com


Szerencsére csakhamar megérkezett a szakszerű segítség is. A járókelők inkább ne diagnosztizáljanak, hívjanak segítséget, ha valakin észlelik, hogy rosszul van – mondta a mentőtiszt.

Összeesett és elájult egy fiatal férfi  a Balaton parti strandon – írja a Teol.hu. A fürdőzők azt hitték, hogy részeg – a hóna alá nyúltak és odébb vonszolták egy árnyékosabb helyre, úgy vélték elég, ha kialussza magát a közel 40 °C fokos forróságban.

Szerencsére nem sokkal ezután mások is megnézték, hogy mi a helyzet fiatalemberrel, köztük volt a Dunaföldvári strand 2 úszómestere is, akik a szabadságukat töltötték a Balatonon. Ellenőrizték, van-e a férfinak légzése, stabil oldalfekvésbe helyezték, közben megjött a strandorvos is, aki ellátta a férfit és riasztotta a mentőket. Kiderült: cukorbetegség okozta a fiatalember rosszullétét.


Stevia édesítőszerA Tolna megyei vezető mentőtiszt, Benkő József a hírportálnak kifejtette: a többség hajlamos részegnek megbélyegezni egy földön fekvő embert, jóllehet a kiváltó októl függetlenül segítséget kell hívni ahhoz, aki eszméletlen, nem reagál külső ingerekre, ébresztésre vagy akadályozhatja valami a légzését. Az nem megoldás, hogy csak félrehúzzák az illetőt, ha valaki bizonytalan, akkor inkább kérjen segítséget a közelben lévőktől és hívja a mentőket. A járókelők lehetőleg ne akarjanak diagnosztizálni, mihamarabb kérjenek szakszerű segítséget – mondta el a mentőtiszt.


«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply