» » » Plüssjátékkal vigasztalták a mélabús wombat bébit

Forrás: metro.co.uk


Azt követően kezdett nagymértékben fogyni, hogy az anyja elpusztult egy autóbalesetben.

Az emberkézhez szokott wombat bébit anyja halála után nem sokkal, újabb sokk érte: az otthonát, ahol felcseperedett, letarolta egy ciklon. Az újjáépítés 8 hétig folyt és nagyon megviselte Tonkát, akinek 2 hónapig nélkülöznie kellett a számára nélkülözhetetlen társaságot.

Gondozójának igen korán feltűnt, hogy a wombattal nincs valami rendben, de csak azt követően kérte kivizsgálását, hogy kiderült, Tonka vészesen elkezdett fogyni. A mellesleg módfelett játékos kölyök, rövid idő alatt súlyának 20 %-át elvesztette, kedvetlen és búskomor volt.





A vizsgálatok kiderítették, hogy a wombat – bármennyire furcsa legyen is – depresszióban szenved, amit gondozója végül úgy orvosolt, hogy egy plüss wombattal lepte meg a kisállatot. Mint mondja, Tonka rögvest a szárnyai alá vette a jövevényt és 1 percre sem tágított mellőle. „Összegömbölyödve aludt vele és az ételéből is megkínálta” – nyilatkozta a gondozó, aki elárulta azt is, a plüss wombatnak azért nincs saját neve, mert az állandó használat miatt időről - időre cserére szorul.














«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply