» » » Szalonállapotú Trabant, majdnem 3.000.000 Ft-ért

Forrás: http://www.hasznaltauto.hu/galeria/3353-6197634-63-0-0-0-0


Már 25 éves, de még nincs benne 1000 km sem. A tulajdonos most úgy határozott, hogy megválik a papír-jaguártól. A szinte vadonatúj masinának meg is kéri az árát rendesen.

Habár a Trabantok gyártása már ’91-ben véget ért, most mégis lehetőség van egy gyakorlatilag új példány megvételére. A Használtautó.hu weboldalra felrakott hirdetésben ugyanis egy alig 784 km-t futott autót kínálnak eladásra. Az első 4 üteműek közül való Trabantot eddigi élete során csupán egyszer használták úgy igazából, a tulaj egy szlovákiai körutat tett vele.

Forrás: hasznaltauto.hu


Ahogy a fényképeken is látható, a jármű úgy néz ki, mint amikor a Merkúrban átvették. Ennek ellenére az átírással, forgalomba helyezéssel együtt 3.000.000 Ft-os árat csak kevesen fizetnék ki a rendkívüli járgányért, valószínűbb inkább, hogy megszállott gyűjtők köréből kerül majd ki a spéci jármű gazdája. Vagy számos társához hasonlóan Németországba kerül, ahol amúgy is ritkák a 4 üteműek, főként limuzinként. 






A 4 ütemű Trabantok amúgy is eléggé ritkák, hiszen a gyártása csupán másfél évig tartott. Ennyi idő alatt pedig nagyjából 20.000 db készült. Összehasonlításképpen ezt a mennyiséget manapság pl. a BMW regensburgi gyára 18 nap alatt legyártja.


















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply