» » » Munkanélküliekkel húzatják fel a határzárat

Kép: pixabay.com


Pillanatnyilag 490 álláskereső kapott behívót, akik az eligazítást követően orvosi vizsgálaton estek át. Aki egészségügyileg alkalmasnak bizonyult arra, hogy a szerb - magyar határon a kerítés felhúzásán dolgozzon, annak kötelező vállalnia a munkát, máskülönben elesik a havi 22.800 Ft-os foglalkoztatást helyettesítő támogatástól.

Csongrád megye szerte 490 regisztrált álláskeresőnek küldtek ki az elmúlt napokban behívót, hogy csütörtökön 09:00-tól fél órás turnusokban jelenjenek meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán, a szegedi megyeházán – adta hírül a Délmagyar.hu 

A levélben mindössze annyi szerepelt, hogy képzettségüknek megfelelő munkát sikerült találni nekik. Az értesítettek kizárólag férfiak voltak, akik a megyeházán szembesültek azzal, hogy munkájukra a 175 km hosszú, magyar - szerb határon jövőhét hétfőn kezdődő kerítésépítésnél van szükség.

Ha valaki alkalmassága ellenére nem vállalja el a felkínált munkalehetőséget a határzárnál, akkor az illetőt kizárják a rendszerből, és a jövőben a 22.800 Ft-os foglalkoztatást helyettesítő támogatástól is búcsút vehet.

A honvédség készen áll


A kerítés 175 km-es teljes hossza november 30-ára fog elkészülni – jelentette ki korábban Hende Csaba honvédelmi miniszter. Véleménye szerint a honvédség felkészült a feladatra. A munkát 10 - 12 szakaszon kezdik meg. Összesen 8.900-an vesznek majd részt a munkálatokban.

A honvédelmi miniszter azt mondta, hogy a pontos nyomvonalat még nem jelölték ki, ezt a hadsereg geo informatikai munkacsoportja fogja rövidesen elvégezni.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply