» » » Több mint 2 milliárd Ft-tal segíti a kormány a külhoni magyarságot

Kép: pixabay.com


Erdélybe 1,4 milliárd, Vajdaságba 850 millió, Felvidékre pedig 50 millió Ft érkezik, az ottani magyar közösségek erősödésének elősegítésére.

Körülbelül 2 milliárd Ft értékben támogat a kormány olyan programokat, amelyek külföldön lévő magyar közösségek megtartását, erősítését célozzák meg – ezt Erdélyben, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen hozta nyilvánosságra Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár valamint Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Az Erdélyi befektetésekre 1,4 milliárd Ft áll rendelkezésre, Felvidéken 50 millió Ft-tal támogatják a Martosi Tábor bővítését. 4 vajdasági projekt pedig összesen 850 millió Ft-os segítségben részesül. Pásztor szerint ezek a támogatások hosszú távú koncepciókat indítanak el és tartanak működésben, amelyek a magyar közösség megkapaszkodásához és megmaradásához szükségszerűek.

A Tusnádfürdőn tartó Bálványosi Nyári Szabadegyetem legérdekesebb része mellesleg szombaton várható, amikor is Orbán Viktor miniszterelnök tart beszédet a jobboldali szellemiségű eseményen. A múlt évben ezen a helyen beszélt arról, hogy szerinte Magyarország „illiberális állam” és sajtóértesülések szerint idén is hasonló visszhangot kiváltó szónoklatra készül, amelyben egyfajta „orákulum” szerepében tűnik fel és „az európai civilizáció jövőjét” fogja taglalni.




«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply