» » » Óriási borravalót kapott a fiatal felszolgáló

Kép: flickr.com/photos/davedugdale


„Nem tudom, mik a vágyai és a céljai az életben, de remélem, ez a jatt segít majd, hogy teljesüljenek." – üzente nagylelkű vendég.

Amikor az Illinois állambeli Frankfort-ban, a Smokey Barque nevű grillétterem pincére, Brendan Motill június 28-án dolgozni ment, még nem is sejtette, hogy az a nap egy 5.000 %-os borravaló miatt lesz valóban emlékezetes.

A délután folyamán beszédbe elegyedett egy vendéggel, aki az élet nagy dolgairól magyarázott neki, majd egy idő után kérte a számlát. Brendan kivitte neki, majd amikor ránézett a nyugtára, furcsa számokat látott: a 20 dollár 31 cent-es fogyasztás után 1.020 dollár 31 cent-et fizetett a vendég. A borravaló tehát kereken egy 1000-es volt. Jelenlegi árfolyamon: 284.000 Ft.

Nem volt elírás


Mire a pincér visszatért az asztalhoz, hogy rákérdezzen a szokatlan dologra, a vendég már távozott. Egy darab papír volt az asztalon hagyva, amelyen a titokzatos úriember megköszönte a kedves kiszolgálást, és azt írta, meglátása szerint Brendan igazán remekül végzi a munkáját. „Nem tudom, mik a vágyai és a céljai az életben, de remélem, ez a borravaló segít majd, hogy teljesüljenek" – olvasható a papíron.

A vendég így indokolja tettét: Azt szeretné, ha az emberek sokkal barátságosabbak lennének egymással. A titokzatos idegen arról is ír, hogy néha elkövet ehhez hasonló jótéteményeket, hogy tudassa a környezetével: nem csak negatív hozzáállás és erőszak van a világon.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply