» » » 12 tipp, hogy átvészeld a hőséget

Kép: pixabay.com


Nagyon kevés olyan ember van, akit ne viselne meg valamilyen mértékben az országban tomboló hőség, itt van néhány használható trükk arra az esetre, ha már nem bírja tovább a strapát.

Használjuk a zuhanyt a nap folyamán ahány alkalommal csak lehetőség adódik rá, mert egy nem túl meleg és nem is túl hideg fürdő igen sokat segíthet.

A láb az egyik legérzékenyebb testrészünk, és minden behatásra rövid időn belül reagál. Nem hiába szoktak sokan felfrissülés gyanánt hideg lábfürdőt venni elalvás előtt! Nagyszerű módszer, ezért ha sűrűn felébred éjszakánként, akkor tartson az ágya mellett egy lavór hideg vizet, hogy akármikor megismételhesse a műveletet!

Lefekvés előtt szellőztessük át alaposan a szobát, vagy ha mód van rá, akkor az egész lakást.

Ajánlatos ilyenkor vékonyabb, jól szellőző, pamutból készült takarót használni, vagy esetleg egy plédet, illetve semmit se.

Tegyen a párnájába például hajdinát, mivel nem nyeli el annyira a hőt, de az is jó, ha egy zoknit telerak rizzsel, elköti, majd beteszi a fagyasztóba. Kb. 30 percig biztosan remekül fog hűteni!

Mindig legyen valamilyen folyadék az ágyunk közelében, hogy ha éjszaka folyamán felébredünk, akkor is tudjunk inni egy kis frissítőt.

Vizezzünk be egy kendőt vagy akár néhány percre a fagyasztóba is betehetjük. A gyerekek is nagyon fogják szeretni a hűtőkendőt, mivel ők is szenvedhetnek a nagy melegtől. A hűtőpalack alkalmazása is príma ötlet lehet.

Egy műanyag flakont töltsünk tele hideg vízzel, és vigyük magunkkal az ágyba.

Használjuk nyugodt szívvel ventilátort, hogy átszellőztessük a szobát! Amennyiben elé rakunk egy nagyobb jégkocka tömböt egy laposabb tálba. Kellemesen hűs levegő fogja körbejárni ily módon a helyiséget.

Elalvás előtt áztasson be hideg vízbe néhány kendőt vagy törölközőt, majd csavarja a pulzus pontjaihoz, tehát a csuklóira, bokáihoz, könyökeihez, térdeihez, illetve rakjon egyet a nyakára is!

A meleg levegő tudvalevő felfelé száll. Szóval, ha 2 szintes házban lakik, és a hálószoba az emeleten van, akkor javasolt éjszakára leköltözni a földszintre. Abban az esetben, ha ez nem megoldható, akkor is próbáljon minél közelebb lenni a padlóhoz, például tegyen le a földre egy kényelmes matracot, ha az ágya túl magasan lenne!

Nem csak energiatakarékossági szempontból kapcsolja ki az elektromos készülékeket, mivel azok működés közben hőt termelhetnek, amelyek fölöslegesen fűtik a helyiséget.

Ha mindez nem lenne elegendő, tekintse meg régebbi cikkünket, miszerint: 


«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply