» » » A Google a telefon kamerája segítségével, képről fordít magyarra




A Google Fordító már január óta több nyelven tudta, hogy Android-os telefonnal vagy iPhone-nal elég volt ráirányítani a kamerát az idegen nyelvű szövegekre, és már fordította is azokat. Ezentúl a szolgáltatás magyarul is elérhető, akár internetkapcsolat nélkül is, ami hasznos lehet utazóknak, táblákhoz, étlapokhoz.  

A Word Lens nevű megoldás eleinte angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz és portugál nyelveken funkcionál, de innentől kezdve 19 egyéb nyelv mellett magyar - angol és angol - magyar fordításra is van lehetőség – írja nyilatkozatában a cég. Internetkapcsolattal már nemcsak angolra, hanem összesen 35 nyelvre lehet lefordítani az adott szövegeket. A technológiát a Bing is tudja, de az alkalmazás jelenleg csak Windows Phone-ra elérhető.

Az alkalmazás még szinkrontolmács funkcióval is el van látva, bár ez kissé sután működik. Ha egy karaktert nem tud értelmezni, akár le is rajzolhatjuk neki azt.

Ehhez a készüléken Fordító alkalmazásban a kamera ikonra kell klikkelni, a telefont a lefordítani kívánt nyomtatott szövegrész fölé helyezni, még kattintatni sem szükséges és a telefon kijelzőjén az angol szöveg rögtön átformálódik magyar szöveggé, és fordítva.

A Fordító beszélgetés üzemmódja is gyorsabb és hatékonyabb lett, így kevésbé jó internetkapcsolat esetén is problémamentesen tud tolmácsolni a készülék két különböző nyelvet beszélő ember között. 
A program gyakorlatilag olyan, mint egy szemüveg, amelyen keresztül minden felirat a saját nyelvünkön jelenik meg, megőrizve eredeti formázását és stílusát.

Ez immár 32 nyelven funkcionál, köztük magyarul is. Pl. a telefonhoz magyarul beszélve a készülék a kiválasztott nyelvre fordítja az elhangzottakat, kiírja és el is mondja a magyarul nem tudó beszélgető partnernek az ő nyelvén, és fordítva. Ezek a frissítések néhány napon belül elérhetővé válnak Androidon és iOS-en egyaránt.






Forrás:

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply