» » » Begyűjtötték az érmek jórészét a Kajak-kenusok

Kép: pixabay.com


A portugáliai Montemor-o-Velho-ban lezajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság vasárnapi döntőiben 8 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek a magyar versenyzők.

A magyar szövetség közlése szerint az ifik között K-1 200 m-en Homonnai Luca és Kuli István szerzett világbajnoki címet, Homonnai ugyanakkor 500 m-en is diadalmaskodott, miközben Racskó Fruzsina és Sólyom Dóra utóbbi távon nyerte meg a párosok versenyét.

Az U23-as korosztályban Takács Kincső lett aranyérmes C-1-ben 200 és 500 m-en is, míg Bodonyi Dóra K-1 500-on nyert. A férfi párosok mezőnyében a Szomolányi Máté, Horváth Bence duó végzett az első helyen, 200 m-en.

Az U23-as női kenupárosok versenyében Takács Kincső és Lakatos Zsanett ezüstérmes lett. A női kajakpárosok között Hagymási Réka és Hagymási Anita lett második, és szintén ezüstérmes pozícióban zárt a Bogár Gábor, Noé Bálint, Ilyés Róbert és Koleszár Mátyás összetételű férfi kajaknégyes ebben a korcsoportban.

Az U23-as férfi kajak egyesek 200 m-es versenyében Birkás Balázs zárt harmadikként szerb és német vetélytárs mögött, a Kopasz Bálint, Mozgi Milán, Piller Kristóf és Györgyjakab Máté kajaknégyes pedig az olasz és fehérorosz egység után beérkezve szerezte meg a bronzérmet az 1000 m-es megmérettetésben.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply