» » » Ipari rezsicsökkentés várható



A Fidesz gazdaságpolitikája a kisvállalkozásokra épül, európai uniós pénzből vállalkozásfejlesztési projekteket indítanak, hamarosan itt az ipari rezsicsökkentés – tette közzé a Fidesz a pénteki közleményében.

A bejelentéssel Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagáltak. A helyettes államtitkár azt mondta, hogy a kormány stratégiai szövetségesnek tekinti a kis- és középvállalkozásokat, ennek érdekében 2011 óta számos adózási tehermentesítésben részesültek, az 500 millió Ft-os éves hozamig érvényes 10 %-os adókulccsal az Európai Unióban Bulgária után Magyarországon a legkedvezőbb a társasági adózás mértéke - állította.

Adócsökkentések politikája


A nyilatkozata szerint "2010 óta a hazai cégek érdekében is az adócsökkentések politikájának útján haladnak tovább", alacsonyabb lett például a társasági adó, és a vállalkozások költséghatékonyabb hitelekhez juthatnak. "A Fidesz szerint a baloldal multikat előtérbe helyező gazdaságpolitikája nem volt jó megoldás, túlságosan megadóztatta és versenyképtelenné tette az itthoni kisvállalkozásokat és megnövelte a munkanélküliséget.
A polgári kormány kisvállalkozásokat előtérbe helyező gazdaságpolitikája nagyszerűen funkcionál" - folytatják.

Rezsicsökkentés az iparban EU-s támogatásból


A nyilatkozat célnak nevezi, hogy a térség legoptimálisabb üzleti környezete Magyarországon valósuljon meg. 2018-ig szeretnék a négyszeresére növelni az exportképes, magyar tulajdonban lévő kis- és közepes vállalkozások számát. Ennek megvalósítására mintegy 12.000 milliárd Ft-nyi uniós forrásból elindítják a "Minden idők legnagyobb gazdaságfejlesztési programját", tovább folytatják a növekedési hitelprogramot és 2016-ban bevezetik a növekedési adóhitel kedvezményt, aminek segítségével 20.000 cég kaphat támogatást.

A közlemény zárása gyanánt arról írnak, hogy mindent megtesznek azért, hogy megalkossák a szükséges alapokat az "ipari rezsicsökkentéshez", illetve a további adócsökkentések lehetőségéhez.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply