» » » A Facebook drónokkal terjesztené az internetet

Kép: pixabay.com


A Facebook csapata drónt reptetve vinne internetet oda, ahová más nem képes. A világháló így bárhol elérhetővé válna a Földön.

Egy óriási drónt tervezett és épített meg a Facebook brit mérnökcsapata. A robotrepülő 27 km magasból osztana internetet olyan térségekben, ahová másképp nem tud eljutni a szélessávú hálózat.

Az Aqualia nevű szerkezet szárny fesztávja körülbelül akkora, mint egy Boeing 737-es repülőgépé, és 90 napig képes a levegőben maradni leszállás nélkül. Az első éles tesztelések még ez évben várhatóak.

A másodpercenként 10 gigabites netet sugárzó drón a Facebook állítása szerint nem azért készült, hogy a közösségi portál még több kliensre tegyen szert. A mérnökcsapatot vezető Jay Parikh azt nyilatkozta, hogy a céljuk a drónok által megosztott hálózat technológiájának gyors és hatékony fejlesztése.

A cég eredményeit ezt követően más társaságok vehetik át, hogy saját kezükbe vegyék az internet elterjesztésének ügyét.

Még a levegőből is szórnák a netet


A Facebook 2 éve jelentette be, hogy 5 milliárd emberhez akarná eljuttatni az internet csodáját. Ez az magasztos cél a technológiai óriást vezető Mark Zuckerberg szerint egy szebb világot eredményezne. Jelen pillanatban kb. 3 milliárd internetező van, akiknek legalább 50 %-a naponta használja a Facebook-ot.

A világ elnetesítése nem csak a Facebook-nak kulcsfontosságú: a nagy vetélytárs Google ballonokkal igyekszik hasonló eredményeket elérni, jelenleg felemás sikerrel.




«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply