» » » » Eltemették a 25 évesen eltávozott Jules Bianchi-t

Kép: wikipedia.org


Végső búcsút vettek a család, a barátok, ismerősök, a versenyzőtársak és a szurkolók is a múlthét pénteken 25 éves korában elhunyt Jules Bianchi francia Forma 1-es pilótától, akit kedden szülővárosában, Nizzában helyeztek végső nyugalomra.

A város katedrálisában megtartott gyászszertartáson a tiszteletes úgy foglalta szavakba mondandóját, "Jules halála mélységesen igazságtalan", mindemellett hozzátette, Bianchi igazán szerencsés volt abból a szempontból, hogy sikerült neki valóra váltania az autóversenyzéssel kapcsolatos álmait.

A ceremónián részt vett több versenyző, többek közt a világbajnoki címvédő brit Lewis Hamilton (Mercedes), a 4-szeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari), a brazil Felipe Massa (Williams) és a francia Romain Grosjean (Lotus) is. Jelen volt Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke és fia, Nicolas - aki Bianchi menedzsere volt -, illetve a francia sportállamtitkár, Thierry Braillard is.

"Isten óvjon, Jules. Minden versenyen velünk leszel" – tette közé Twitter oldalán a világbajnoki címvédő Mercedes istálló.

Bianchi az első versenyző a legendás Ayrton Senna ’94-es halála óta, aki egy Forma 1-es futamon történt baleset folytán hunyt el.

A francia versenyző múltév október 5-én, a Szuzukában tartott Japán Nagydíjon csapódott neki kocsijával a német Adrian Sutil (Sauber) versenyautóját mentő darunak. November közepéig a Jokkaicsi Mie kórház intenzív osztályán kezelték, majd miután már képes volt az önálló légzésre, a nizzai egyetemi kórházba szállították. Megoperálták, majd nem sokkal később kómába esett. A vizsgálatok szerint a versenyzőnek ún. diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette. Az ilyen sérültek 90 %-a soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, sok esetben maradandó károsodással kénytelenek tovább élni.


«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply