» » » Bevándorlónak nézték, eltörték barátnője arccsontját

Kép: pixabay.com


Egy fiatalokból álló csoport belekötött egy általuk bevándorlónak vélt magyar fiúba és barátnőjébe Szeged belvárosában. Tettlegességig fajult az ügy, a nőnek eltörött az arccsontja. A rendőrség jelenleg nyomoz.

A Délmagyar.hu hírportál írt az esetről, a fiatal pár szombaton az esti órákban a Partfürdőn rendezett Wake Up Color Festival környékén, a Belvárosi híd közelében sétálgatott, amikor megtámadták őket. Szemtanúk állítása szerint egy fekete ruhás kopasz fiatal belekötött egy magyar férfibe, mert azt gondolta, hogy az illető bevándorló – közben pedig magyar állampolgár, csak annyit volt a „bűne”, hogy a bőrszíne alapján feltételezhető, hogy ősei között van nem magyar származású is.

A támadó azt kiabálta, hogy „Takarodj az országból!” majd elindult a férfi irányába, a barátnő igyekezett közbelépni, elmagyarázni a dolgot, hogy nem bevándorló, Magyarországon született, magyar állampolgár, de ezzel mindössze annyit ért el, hogy sajnos az ütések nagy részét ő kapta. Miután riasztották a mentőket és a rendőrséget, a támadók elinaltak.

A bántalmazott lány bátyja azt írta a közösségi oldalán, hogy húgát annyira megverték, hogy eltört az arccsontja, az egyik szemén alig lát és éppen hogy megmaradt a foga.

A Csongrád Megyei Rendőr főkapitányság sajtósa az esettel kapcsolatban arról adott tájékoztatást, hogy az ügyben közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.


Határzár: a Tiszára is kerítést húznának


Bevált a kormány demagóg, lázító húzása, annyira, hogy Szegeden, egy utcán sétáló párra támadtak, csak azért, mert bevándorlónak nézett ki a fiatalember. A lány arccsontja eltört, miközben többen azon aggodalmaskodnak, hogy a Tiszán hajóznak majd be a menekültek az elkövetkező időkben.

Szemtanúk vallomása alapján egy fekete ruhás kopasz fiatalember belekötött egy magyar férfibe, mert úgy vélte, hogy bevándorló – közben pedig magyar állampolgár, csak annyit volt a „bűne”, hogy a bőrszínén látszik, hogy elődei között van nem magyar származású is.

Kész a próbakerítés, hőkamera is van


A lehető legmodernebb technikai eszközökkel, például hőkamerákkal is védi a rendőrség a magyar-szerb határszakaszt, egy ilyen kamera egyébként kb. 10 km-es sugarú körben képes ellenőrizni a körötte lévő területet, így a határszakasz őrei a várakozások szerint igen gyorsan képesek reagálni, "ha egy migránscsoport feltűnik".

A négy mintakerítés egyébként készen van, 175 méter széles és Mórahalomnál áll. Közben a Publicus Intézet reprezentatív felmérése szerint a kerítés bejelentése óta Fidesz támogatottsága nem nőtt számottevően, de az eddigi támogatók aktívabbá váltak.

És mi lesz a folyóval?


Pénteken 1.296 bevándorló, köztük 238 gyermek, szombaton 1.302 személy, köztük 201 gyermek lépte át a határt Csongrád megyén keresztül, hiába fókuszált most nagyobb figyelem a határ területére.

A szegedi Jobbik elnöke a Népszabadság szerint azért tiltakozik, mert a Tiszán nem lehet kerítést építeni, noha csónakkal is érkeznek menekültek a folyón. Tóth Péter jelenleg attól tart, hogy a szárazföldi határzár felépítése után megnövekszik a vízi járműveken érkező migránsok száma.



Forrás:

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
This is the last post.

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply