» » » Újra megcélozták a Csatorna alagutat a menekültek

Kép: pixabay.com


Körülbelül 200 migráns igyekezett a francia Calais kikötővárosából az Egyesült Királyságba jutni a két országot összekötő Csatorna alagúton keresztül péntekre virradó éjjel, de a rendőrség feltartóztatta őket.

Átmenetileg távoztak


Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint a menekültek egy nagyobb csoportja igyekezett bejutni a vasúti alagútba, de rendőrök körbezárták őket egy hídon. Egy kisebb, nagyjából 15 fős csapat pár 100 méterrel tovább jutott, de aztán nem sokkal később őket is feltartóztatták és végül a migránsok elhagyták az alagút övezetét.

Mindenképp be akarnak jutni


David Cameron hivatala a Twitter-en közzé tette csütörtök éjjel, hogy a brit miniszterelnök péntekre összehívta a kormány rendkívüli események idején tanácskozó testületét (COBRA) a kialakult helyzet megtárgyalására. A Calais-ban táborozó több 1000 bevándorló hetek óta próbál átjutni az Egyesült Királyságba az alagúton át. Az eddigi próbálkozások során legkevesebb 10-en életüket vesztették közülük.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter véleménye szerint a Szomáliában, Irakban, Szíriában és Afganisztánban zajló konfliktusoknak és háborús helyzetnek tudható be a bevándorlók számának ily nagymértékű emelkedése.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply