» » » Települések, amelyeken senki sem keres állást

Kép: pixabay.com


Magyarországon 28 olyan település van, ahol egyetlen munkanélküli sem lakik. Ebből csak 3 falu található a keleti országrészben. Borsodban azonban van 1 hely, ahol a lakosok több mint 50 %-ának nincs állása.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) minden hónapban összegyűjti, hogy az egyes településeken hány álláskereső van. A legfrissebb adatok az április 20-ai állapotokat mutatják, ekkor országosan 414.900 regisztrált álláskereső volt az állami szervezet rendszerében, ami a munkavállalási korú népesség 6,01 %-ának felelt meg. Rossz hír, hogy eme személyek 1/4-e (100.647 fő) több mint 1 éve keresett bejelentett munkát.

Tornanádaskán alig dolgozik valaki, a falu lakosságának több mint a fele, egész pontosan 52,09 %-a álláskereső - ez derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási szolgálat (NFSZ) adataiból, amelyeket a Napi.hu elemzett. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyébként 14 olyan település van, ahol az ott lakók legalább 30 %-ának nincs bejelentett munkája. Az országban összesen 26 ilyen falu van, ebből csak 5 található az ország nyugati felén (1 Zala megyében, 2-2 pedig Somogy illetve Baranya megyében).

Magyarországon 28 olyan helység van, ahol egyetlen álláskereső sem él, a keleti országrész erre a listára csak 3 településsel jutott fel. A többi, teljes foglalkoztatottságot produkáló település mind Nyugat-Magyarországon vannak: 10 Győr-Moson-Sopron megyében, 8 Vas megyében, 7 pedig Zala megyében.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply