» » » Többfelé erős jégesővel, elszórtan heves zivatarokkal jön a hideg front

Kép: pixabay.com


Napközben majd megfövünk a 35 - 36 °C fokban, este azonban rohanhatunk a vihar elől.

Szombaton a délelőtti órákban derűs időre számíthatunk, majd déltől egyre több helyen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben elszórtan (főként az ország északkeleti részén), majd késő délutántól északnyugat felől egyre több helyen várható zápor, zivatar. Heves zivatarok is lesznek felhőszakadással, pusztítás okozó jégesővel, viharossá fokozódó széllel – adta hírül a köpönyeg.hu időjárás portál.

Majd késő estefelé zivatartól függetlenül viharossá erősödik az északnyugati szél. Markáns hidegfront éri el hazánk térségét az este folyamán. A front előtt még sok helyen igen meleg lesz: 35 °C fok körüli forróságra van kilátás.

8 megyére - a feltételezhető hőség és heves zivatar kapcsán - narancssárga, 11 megyére - a forróság miatt - piros figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap hajnalban és reggel még enyhén borult lesz az idő, keleten, északkeleti részeken záporokkal, zivatarokkal. Napközben egyre inkább csökken a felhőzet, majd kisüt a nap. A kezdeti erős szél délutánra mérséklődik. Sokfelé véget ér a hőség: 25 - 31 °C fok körül alakul a csúcsérték.

Hétfőn változóan felhős idő lesz elszórt záporokkal, zivatarokkal. Ismét melegszik a levegő hőmérséklete, megint csak 30 °C fok körüli hőség várható.

Kedden gyenge hidegfront vonul át hazánk térsége felett, amely elszórt csapadékot, ideiglenesen megerősödő szelet hoz magával. A hőmérsékletben alig lesz változás.

Szerdán derült lesz az ég, igazi strandidő várható 31 - 33 °C fokos meleggel.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply