» » » » Lövöldözés a Tour de France-on: Egy autós hajtott a rendőrök közé

Kép: pixabay.com


Figyelemre méltó incidenssel kezdődött a 2015-ös Tour de France utolsó szakaszának napja, mivelhogy a Párizsi Concorde térnél egy autós hajtott bele nagy sebességgel az előre felállított kordonba, majd miután a rendőrök tüzet nyitottak rá, elszáguldott.

Az első hírek szerint az eset reggel 8 óra tájban történt, de ezt később a francia rendőrség szóvivője már 11 órára módosította. Azt is megerősítették, hogy az autós éppen a kordont felállító rendőrök közé hajtott, akik megkíséreltek megfékezni, majd amikor menekülni kezdett, rálőttek a gépjármű kerekeire.

A Daily Mail szemtanúkra hivatkozva hírül adta, hogy az autós egy balesetet követően igyekezett elmenekülni, a rendőrök pedig hiába próbálták megfékezni. A BBC annyival egészítette ki ezt az sztorit, hogy az elkövető egy parkoló autónak ütközött neki, ők úgy értesültek, hogy könnyen megeshet, hogy egy átdorbézolt éjszaka után történt a baleset.

A rendőrség közleménye szerint a menekülő járműben 2 személy tartózkodott, a legújabb hírek szerint senki nem sérült meg a lövöldözésben, az autó sofőrje és utasa jelenleg szökésben van.

A BBC helyszíni tudósítója azt közölte, hogy kizártnak tartja, hogy terrortámadásról legyen szó.
Ezt erősítette meg a francia rendőrség egyik szóvivője is, aki a Reutersnek nyilatkozta az alábbiakat: „Ez egy elhanyagolható kis incidens, aminek semmi köze a Tour de France versenyéhez. Szó sincs semmiféle terrortámadásról, egyszerűen csak valaki nem működött együtt a rendőrséggel, mindennap előfordul számos ehhez hasonló eset.”

Thierry Gouvenou, a Tour de France versenyigazgatója azt nyilatkozta az AP hírügynökségnek, hogy momentán úgy tűnik, a reggeli esetnek nem lesz semmilyen hatása a versenyre, probléma nélkül meg fogják rendezi a szakasz városon belüli részét is.

Párizsban a Charlie Hebdo szerkesztőségét ért támadás óta fokozott a rendőri jelenlét, az incidens után a Concorde térhez is rengeteg rendőrt szállítottak, akik jelenleg is keresik az gépkocsit és a 2 embert, aki benne ült.
A Tour utolsó szakaszán, mint mindig hatalmas tömeget várnak Párizsba a Concorde tér és a Champs-Élysées körzetébe.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply