» » » A Magyar Nagydíj szerződését 2026-ig meghosszabbíthatják

Kép: pixabay.com


Nemrég elkezdtek informálódni Bernie Ecclestone-nál. A kormány támogatja a Hungaroring fejlesztését, a pályát a modernizálás után az olimpiai tervezetbe is bevonhatják.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pénteken találkozott a Hungaroring-en Bernie Ecclestone-nal, ahol átadta neki a versenypálya fejlesztésére vonatkozó munkaterv első verzióját, és beszélt vele a Forma-1-es Magyar Nagydíj jelen pillanatban 2021-ig érvényes szerződésének újabb 5 évre szóló meghosszabbításáról is.

„Arról tárgyaltunk, hogy a Hungaroring-en 30 éve nem történt lényegesebb fejlesztés, és ezen jó lenne változtatni" – mondta. „Egy dolgot kértem: mivel a kormány jelentős összeget szándékozik a Hungaroring-be beruházni, szeretnénk értekezni arról, hogy 2021 után is biztosítani tudjuk a későbbi futamok sorsát. Ígéretet is kaptunk az 5 éves meghosszabbításra. Elkezdjük a szerződés pontjainak kitárgyalását, így várhatóan nemsokára meg tudjuk hosszabbítani a Hungaroring szerződését 2026-ig."

Seszták Miklós hozzátette még, hogy egy „komplett, átfogó fejlesztést latolgatnak", és most kezdik kidolgozni „mind a számszerű, mind a kiviteli részét." Amíg a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt csütörtökön körülbelül 20-25 milliárd Ft-os beruházásról beszélt, mellyel önfenntartó „motorizációs központtá" formálnák a létesítményt, addig a miniszter meghatározott összeget nem árult el, de azt kijelentette, támogatják a jelenlegi projektet.

„Abban már létrejött az előzetes elhatározás, hogy mindenképp szeretnénk egy komoly fejlesztést a Hungaroring-re – jelentette ki az újságíróknak. „Ennek megfelelően látjuk a főirányt. Az emelvénnyel muszáj kezdeni valamit, hiszen azt amúgy is bontani kellesz. Itt az a kérdés, hogy milyen összegre fog kijönni a fejlesztési ütemterv, hány évre lebontva, és melyek a leglényegesebb megvalósítandó tennivalók. Mi az NFM részéről kétségkívül pozitívan állunk a kérdéshez."

Seszták Miklós hozzáfűzte még: "Némileg hosszabb távon az Olimpia vonatkozásában is gondolkodunk azon, hogy mit lehetne idehozni." Azonban azt mondta, a szeptemberben kezdődő, előreláthatólag 700 millió Ft-ba kerülő újraaszfaltozásához a Hungaroring nem igényelt állami támogatást, kérdésünkre Gyulay Zsolt bevallotta, hogy már ezt a feladatot is szeretnék belevonni a teljes körű fejlesztésbe, amennyiben lesz rá mód.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply