» » » Felfedezték a New York-iak a magyar lángost

Kép: wikipedia.org


2014 áprilisa óta a New York utcáit járó Langos Truck-ról (Lángosos kocsi) és annak tulajdonosáról, Prepuk Zsoltról készített tudósítást csütörtökön gasztronómiai rovatában a The New York Times című amerikai napilap online kiadása.

"Ha magyar vagy, a lángos a nyár íze, a szárazföldtől körülvett ország lakosai által csak magyar tengernek hívott, 77 km hosszú Balatonra néző mezőn eltöltött napoké" - írta Ligaya Mishan, a cikk szerzője.

"Ha nem vagy magyar, a lángost tévedésből egy kis, hiányos pizzának titulálhatod, és más kecsegtető örömökre számítva ki is hagyhatod. Igazán kár lenne" - tette hozzá.

Az elengedhetetlen uzsonna

A Budapestről származó, 39 éves Prepuk Zsolt 16 évvel ezelőtt kötött ki New Yorkban. Több étteremben dolgozott, mint felszolgáló, mielőtt nyakába vette volna az utcákat, hogy "meggyőzze New York lakosságát, hogy gyerekkorának kedvelt uzsonnája ugyanolyan alapvető dolog a járdák járókelői számára, mint a perec vagy a hot-dog".

Az újság szerint a magyar vállalkozó 3 féle lángost kínál az érdeklődőknek: fokhagymás - sajtos - tejfölöset, 5 színű kaliforniai paprikával megszórtat, és egy olyat, amit szűzpecsenyével, savanyú uborkával, jalapeno paprikával valamint ázsiai chili szósszal borított be.

Egyszer itt, máskor ott

De a vásárló kérésére akár más kívánság feltét is szóba jöhet. Mindemellett töltött káposzta, borsófőzelék, Connecticut államból hozatott „debreceni páros”, illetve újabban egy New Jersey-i farmgazdaságból származó mangalica kolbász is szerepel a guruló étkezde kínálatában.

Azt, hogy a hét folyamán New Yorknak melyik részében bukkan fel az elsősorban krumplis lángosra szakosodott Langos Truck, a Facebook-on, a Twitter-en vagy telefonon lehet utána érdeklődni.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply