» » » Drasztikusan drágultak az albérletek

Kép: pixabay.com


2015-ben már 20 %-kal emelkedtek az albérletek árai, a korábbi években 1 - 2 %-os árnövekedés volt jellemző. Sokan vásárolnak lakást befektetési céllal, az árakat az is nyomja felfelé, hogy emelkedik a munkaerő kereslet, és többen keresnek új lakást vagy albérletet.

Ameddig 2011-től éves szinten 1 - 2 %-kal növekedtek az albérleti díjak, az idei első fél évben 20 %-kal nagyobbak az árak 2014 azonos időszakához képest - jelentette ki Déry Attila, az Otthon Centrum vezetőelemzője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Új álláshoz új lakás szükséges


A nyugat-magyarországi nagyvárosokhoz hasonlóképpen, Budapesten is fokozódott a munkaerő-kereslet, új állásuk miatt többen elköltöznek, ami észrevehető a gyarapodó lakásvásárlások számában és a bérleti díjak emelkedésében is - mondta Déry Attila. 
Részletezte, hogy az albérletek iránt megnőtt nagyfokú érdeklődés miatt a budai és a pesti rész belső kerületeiben 2.000 Ft fölött van a m2-re vetített havi bérleti díj, rezsiköltség nélkül.

A pesti rész külső kerületeiben és az ország keleti részében pedig 1.300 - 1.400 forint m2 áron lehet lakást bérelni.

Sokan fektetnek be ingatlanba


Az egyetemisták albérlet iránti igénye egy minimális növekedést ugyancsak hozhat a bérleti díjakban, ámde mivel évről évre megjelennek az albérleti piacon, nem hoznak darabszámban emelkedést. Az elemző elmondta azt is, hogy sokan befektetési szándékkal vásárolnak ingatlant, ugyanis annak bérbeadásából 6 - 8 %-os hozamra lehet számítani éves szinten.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply