» » » Adócsalás lehet, ha a Pennyben vesz fel pénzt

Penny Market


A Penny Market legújabb fogása, az ingyenes pénzfelvétel adócsalásnak minősülhet. A bank tudniillik nem képes megkülönböztetni a vásárlást a pénzfelvételtől, így nem képes tranzakciós illetéket fizetni és pénzfelvételi pluszdíjat kiszámlázni.

A Penny Market akciós újságjában is reklámozza, hogy 3.000 Ft feletti kártyás vásárlás alkalmával maximum 20.000 Ft-ig ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget nyújt, emlékeztet cikkében a Vg.hu weboldal.

Ezzel az a baj a lap szerint, hogy mindez adócsalásnak tarthatják: bár az üzletlánc pontosan el tudja különíteni a vásárlást a készpénzfelvételtől, a bank erre nem képes, egyetlen, vásárlási ügyletként jelenik meg náluk a levont összeg.
Így a készpénzfelvétel után a bank nem fizeti meg a tranzakciós illetéket. Mindeközben a bank a készpénzfelvételi limitet vagy a hitelkártyás készpénzfelvétel extra díját sem tudja kiszámlázni.

A Penny mindenkit meglepett


Úgy tűnik, a Penny Market a szolgáltatással módfelett meglepte a bankokat. Az OTP a lap kérdéseire csak annyit felelt, hogy mint a Penny Market Kft. kártyaelfogadó bankja, tanulmányozza a Penny Market Kft. szolgáltatását, egyeztet a kártyatársaságokkal és a vállalattal. Végső nézőpontjukról pedig a későbbiekben ígérnek tájékoztatást.
Hasonlóképp válaszoltak a Mastercard-nál is, és a Penny sem volt túlzottan közlékeny az eddigiekben.

A többi bolthálózat is gondolkodik


Megkérdezték a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. képviselőjét, hogy terveznek-e hasonló szolgáltatást bevezetni, azt válaszolták, hogy a téma jelenleg nincs náluk a napirenden. A Lidl azt tudatta, hogy vizsgálják a mechanizmusban rejlő opciókat. Az Auchan Magyarország Kft. szóvivője azt tette közzé, hogy nem zárkóznak el semmiféle újítás elől és minden lehetőséget mérlegelnek, amivel a vásárlók kényelmét kiszolgálhatják.

Előzmények:


Letarolja az ATM - piacot a Penny Market


Akár készpénzt is felvehet az egyik diszkontlánc pénztárában az, aki bankkártyával intézi a vásárlást. A tranzakció vásárlásnak minősül, így külön költség nem terheli, mindemellett a szolgáltatás hitelkártyával is igénybe vehető. Az egyetlen kikötés, hogy esetenként 20.000 Ft-nál nem lehet nagyobb összeget felvenni.

Havi 150.000 Ft-nál jóval többet is felvehet ingyenesen az a vevő, aki felhasználja a Penny Market cash back akcióját. Az üzletlánc júliusban vezette be a szolgáltatást: minden 3.000 Ft fölötti bankkártyás vásárlások alkalmával az ügyfél jogosult maximum 20.000 Ft készpénzt felvenni.

A Penny szóvivője szerint a szolgáltatás mindegyik üzletükben állandó jelleggel rendelkezésre áll. Az akció nem ATM-es pénzfelvételnek, hanem bankkártyás fizetésnek minősül, és utána a kereskedőlánc sem számol fel pluszköltséget – írja a mno.hu. A szolgáltatást hitelkártyával is igénybe lehet venni – más helyeken ennek amúgy elég magas a költsége.

A Penny a most bevezetett lépésével azonnal az egyik legnagyobb ATM - hálózatot hozta létre, anélkül, hogy egyetlen egy bankautomatát is telepített volna - írja a Mindenar.hu. A jegybanki adatok szerint évek óta 4.800 - 4.900 pénzkiadó automata működik Magyarországon. Csak az OTP-nek 2.000 db bank automatája üzemel itthon.

A Pennynek jelenleg 200 üzlete van Magyarországon, ha egységenként 4 pénztáruk van, akkor 800 ATM -el gyarapodott a magyar bankautomata hálózat.



Forrás:

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply