» » » Lengyelországban épít gyárat a Land Rover Magyarország helyett

Kép: pixabay


A Jaguar Land Rover legújabb közép-európai autógyárát feltételezhetően Lengyelországban építi fel. Szlovákiához képest a lengyelek még kedvezőbb ajánlatot tettek, az elkövetkező hetekben hozzák nyilvánosságra a befektetés részleteit - írja anapi.hu weboldal, brit lapinformációra hivatkozva. Egyébként Magyarország is versenyben volt az említett beruházásért.

Évente 200.000 Jaguar és Land Rover márkájú gépjárművet gyártanak majd le az új létesítményben. A beruházás összértéke meghaladja az 1,7 milliárd eurót.

Előzőleg Szlovákia már készült a befektetés megvalósulására. A parlament a beruházással kapcsolatban megkönnyítette a nagyvállalatok letelepedésének engedélyezését. Az állam stratégiai szempontból a Nyitrai kerületben tervezték az ipari park létesítését, itt épült volna fel az autógyár. Vazil Hudák gazdasági miniszter az ipari park kapcsán kijelentette: "Szlovákiának a versenyképesség megőrzése érdekében szüksége van 100 hektárnál nagyobb területű ipari parkokra. Ezáltal felvehetjük a versenyt a szomszédos országokkal."



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply