» » » Több iskolában is elzárták a gázt a KLIK tartozása miatt

Kép: pixabay.com


Az E.ON gázszolgáltató több somogyi iskolát is elkezdett lekapcsolni a rendszerről, mivel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ több milliós adósságot halmozott fel.

A Sonline.hu tudomása szerint Mernye településen, csütörtökön zárták el a gázt, Somogyjádra pedig pénteken délelőtt 11 órára vonulnak ki a szakemberek, a lap úgy tudja, számos település is érintett lehet, nemcsak Kaposvár, hanem Siófok térségében is.

„Jelentős probléma ez számunkra, tudniillik az intézményben üzemel a szociális konyha, ami a 62 helybeli lakosra és az óvodásoknak főz, ráadásul innen látják el Somogygeszti, Polány, Ecseny, Szentgáloskér, Somodor és Felsőmocsolád szociális étkeztetését is, naponta közel 200 adag ételt főznek” – mondta el a lapnak Mernye polgármestere.

Somogyjádra holnap jön el az E. ON munkatársa, hogy lekapcsolja a gázt, a település számára szintén nagy nehézséget okoz majd, hogy nem lesz gáz a konyhán. „Ott főznek az óvodásokra, a szociális otthon lakóira és a szociális étkeztetésben résztvevőkre”, jelentette ki a polgármester, majd hozzátette: „Mindemellett innen látják el Osztopánt, Eddét, Jutát, Várdát és Alsóbogátot is. Úgy tudom, még több intézményre is hasonló sors vár, mivelhogy a Klik állítólag nem fizette ki a gázszámlákat, s most már részletfizetést sem fogad el, egy összegben kéri a tartozás törlesztését.”



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply