» » » A chili jótékony hatásai! Tényleg a rák természetes ellenszere?

Kép: pixabay.com



A chili paprikában a csípős érzést a kapszaicin vegyületnek köszönheti. A kapszaicin megakadályozza a zsírsejtek növekedését, így természetes fogyasztószerként is használatos. A chili paprika serkenti az emésztést és a vérkeringést.

A chili paprika antibakteriális hatással bír, így tisztítja az orr és melléküregeit. Ezáltal megelőzhetőek a felső légúti megbetegedések. A közhiedelemmel ellentétben csökkenti a gyomorfekély kialakulásának kockázatát! Fogyasztása során a gyomrot olyan váladék elválasztására készteti, mely a gyomor nyálkahártyának védelmet nyújt az irritáló anyagok ellen. A chili nagyon sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: Kálium, Foszfor, Kalcium. Azokban az országokban, ahol a fogyasztása mindennapos (Kína, Mexikó, India, Thaiföld, stb.) ott a daganatos megbetegedések előfordulása sokkal alacsonyabb. A kapszaicin mellékhatások nélkül segít a szervezetet a rákos sejtek legyőzésében.

Önmagában a chili (csili) fogyasztása elég bátor művelet, ezért sokan fűszerként alkalmazva fogyasztják. A chilis bab (csilis bab) biztos mindenki számára ismert étel. Ha szeretne egy igazán egyszerű, olcsó és finom receptre szert tenni, ajánlom figyelmükbe Zita Mama konyhájának chilis bab receptjét!  


«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply