» » » Bernd Storck: A csapat a lényeges, búcsúzik Dárdai Pál

Kép: wikipedia.org


Az MLSZ kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatóján mutatkozott be Dárdai Pál német utódja.

A sajtótájékoztató első részében Berzi Sándor, az MLSZ-alelnöke felvázolta a kialakult helyzetet, majd átadta a szót Dárdai Pál utódjának, Bernd Storck-nak. A német szakember elmondta, igazán sajnálatos, hogy Pál nem tudta folytatni az eddigi munkáját. "Amikor Vági Márton főtitkár felkért, egyből igent mondtam. Elég gyors döntés volt. Optimista vagyok. Fontos meccsek várnak ránk, és nem én számítok, hanem a csapat. Valóban fontos, hogy mindenki támogassa a munkánkat. Végig kapcsolatban voltam Dárdai Pállal, végig ott voltam a háttérben. Nem félek a kihívásoktól, bízom benne, hogy sikeresen tovább folytathatjuk a megkezdett munkát. Már beszéltem Dzsudzsák Balázs kapitánnyal és Király Gáborral is. Hogy marad-e a régi szakmai stáb? Még beszélnem kell az edzőkkel, utána majd kiderül. Jó pozícióban vagyunk a selejtezőcsoportban, jó esélyünk van, ezt kell most kihasználnunk."

A további kérdésekben leginkább a felől érdeklődtek az újságírók, hogy lehetett volna-e rá mód, hogy mégis megtartani Dárdai Pált. Vági Márton leszögezte, az MLSZ mindent megtett, a lehetőségeihez képest talán még néhány határt is túllépve igyekezett megoldást találni ez ügyben.

Arra a kérdésre, hogy megtörténhet-e az, hogy ha kijut a válogatott az Európa-bajnokságra és a Bundesligának is vége már, akkor az Eb-re újra átveszi a csapatot Dárdai, Vági Márton főtitkár úgy reflektált, hogy semmit sem szabad kizárni, de maradjunk a realitások talaján, mert a Hertha hozzáállását látva nem hiszi, hogy ez megvalósulhat.

Storck következett ismét, aki arra a kérdésre, hogy az elkövetkező időkben támaszkodni fog-e Dárdai Pál tanácsaira, azt felelte, természetesen mindenképp egyeztet Dárdaival, az eddigi munkát, taktikát és a jövőbeni teendőket, lehetőségeket illetően.

Vági Márton főtitkár megerősítette, Bernd Storckot elsősorban sportigazgatónak fogadták fel és továbbra is keresik a végső megoldást. Minden eshetőséget meg fognak vizsgálni. Külföldi, magyar, fiatal, tapasztaltabb edzőt. De alapvetően a német vonalat tartja fontosnak, megalapozottnak, úgy gondolja egy latinos hozzáállás esetleg túl nagy váltás lenne a jelenlegihez képest.

Storck edző következett újból, aki elmondta, lehet, Pálnak, aki rendre eltalálta a végeredményt meg volt ez a képessége, de ő nem szeretne jóslatokba bocsátkozni a következő 4 mérkőzés eredményével kapcsolatban. Ő inkább mérkőzésről mérkőzésre gondolkodik.

Egy esetleges Hertha kárpótlást illetően Vági főtitkár elmondta, Dárdai Pál szerződése novemberig szólt, szerinte a feltételrendszer nem állt a helyén a visszahívásával kapcsolatban, joggal feltételezte a szövetség és a szurkolók is, hogy maradhat. Amikor Dárdai Pálnak állandó szerződése lett a Herthával, a német klub mentalitása megváltozott ez ügyben, és csak a saját érdekeit tartotta szem előtt. Ez csalódást okozott. Ezért nincs olyan megfogalmazható pénzösszeg, amivel kárpótolni lehet a magyar szövetséget. A magyar labdarúgást erkölcsi kár érte.

Berndt Storck kijelentette, nem ő a lényeges, hanem a csapat. Ugyan nem beszél magyarul, de ő a játékosok nyelvét szeretné beszélni, az a fontos. A játékosokat most keresi, személyesen és telefonon is, mert nélkülözhetetlennek tartja, hogy megbeszélje velük, hogy mit gondol. A románok előtt nem lehet - nincs a versenynaptárban szabad nap - és nem is indokolt felkészülési meccs. A játékosok ismerik az ellenfelet, tisztában vannak vele, hogy mennyire fontos mérkőzés vár rájuk. Bizakodó, pozitív, optimista hozzáállást akar hirdetni és ezt várja a csapat tagjaitól is.

Kérdés a főtitkárhoz: Miért nem lehetett például Nyilasi Tibort felkérni erre a posztra? Őt mindenki elfogadta volna.


Az elnökségi tagok minden lehetőséget megvitattak, ezt is. Nyilasinak nincs Pro licence, az UEFA elvárásai szerint így nem lehet kapitány. Dárdai már járt akkor az erre vonatkozó tanfolyamra, amikor kinevezték. Figyelembe véve, hogy Dárdai Pál és Bernd Storck foci-filozófiája egy tőről fakad, Pálnak jelentős szerepe volt magyarországi munkavállalásában és kevés ideje volt a szövetségnek, ezért az elnökség, amelynek tagja Nyilasi Tibor is úgy érezte, ez a német tudás és elszántság, amit Pál is tőle tanult a kezdetekkor, logikus, megnyugtató megoldás lesz. A főtitkár kijelentette továbbá, ha ugyanazt a bizalmat megkapja Storck, mint Dárdai, úgy nem lehet probléma.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply