» » » L. Simon László letagadta saját borászatát

Kép: pixabay.com


A Miniszterelnökség államtitkára azt állította, nincs köze a nevét viselő L. Simon Borászathoz, mivel állítása szerint a cég a felesége nevén van. L. Simon Lászlót a borászat által forgalmazott, és rákellenes szerként hirdetett barackmag miatt kereste meg az RTL Klub. Az el nem ismert cég hivatalosan az államtitkár többségi tulajdonában van.

Az Agárd mellett üzemelő L. Simon Borászat nem pusztán madárnévre keresztelt palackozott borokat forgalmazott, hanem 1.000 Ft-os csomagonkénti áron sárgabarackmagot is árusított. A borászat erről a termékéről azt állította, hogy segít a rák megelőzésében, méregtelenítő hatású szer, tisztítja a májat és javítja a látást.

A HVG hetilap múlt heti számában kiderítette, hogy a barackmagot tilos ezekkel az állításokkal hirdetni, mivelhogy a hatás nem bizonyított, a mag nagymértékű fogyasztása ellenben akár rosszullétet is okozhat.

Az RTL Klub Híradója hétfőn egy rendezvény után az említett rákellenes szerként árusított magról próbálta megkérdezni L. Simon Lászlót, aki először elsietett a kamera elől, aztán mégis beleegyezett az riportba.

Az államtitkár tulajdonképp annyit mondott, hogy nincs is semmiféle barackmagügy, mert egyetlen barackmagot sem tudtak értékesíteni, ugyanis elromlott a barackmag feltörő berendezés. Azonkívül állítása szerint a cég nem is az övé, hanem a feleségéé.

Ehhez képest a borászat honlapján még az ő fényképe fogadja a látogatókat, és az alábbi köszöntő szöveggel indul a bemutatkozás:

„ÜVÖZÖLJÜK AZ L. SIMON BORÁSZAT OLDALÁN!
Üdvözöljük oldalunkon, ahol az író és politikus L. Simon Lászlót most családi cégének borain keresztül ismerheti meg közelebbről.”

A letagadott Simon és Simon Kft. a Céginfó és L. Simon László államtitkári vagyon bevallása szerint 57,77 %-ban az ő tulajdona, és a profitból is ilyen arányban részesül.
Viszont ebből hivatalosan sok pénzt nem láthat.

A cég, amely egy 13 szobás agárdi panziót is működtet, a cégadatok alapján elég súlyos veszteséget termel. A kft. tavaly 33,8 milliós árbevételt kreált, ami igazán komoly visszaesést jelent a 2013-as csúcsévhez képest, amikor körülbelül 66 millió Ft értékben forgalmazott. Az eredmény mindazonáltal az elmúlt években rendszerint úgy 20-30 milliós mínuszban volt.«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply