» » » Ausztriában a menekültek már a rock fesztivál rendezvénysátraiban alszanak

Kép: pixabay.com


Júniusban még olyan együttesek, mint a Nightwish a Slipknot, az In Flames, a Mötley Crue, illetve a Motörhead léptek fel a Nickelsdorf melletti mezőn, a fesztiválsátorba jelenleg menekülteket költöztettek az osztrák hatóságok.
A múlt héten, pénteken 100 tábori ágyat állítottak fel abban a rendezvény sátorban, amely Európa legnagyobb rock fesztiválja, a Nova Rock egyik helyszíne volt, írta az osztrák Kurier c. napilap.

A „Pannónia - mezőn” álló óriási sátor ezekben a napokban teljesen megtelt. Javarészt férfiakat helyeztek el itt, de jó néhány nő és gyerek is itt húzza meg magát. A migránsok főként arra panaszkodnak, hogy elég nehéz elviselni a nagy hőséget a sátorban.

„Olyan sok menekült érkezik erre a területre, hogy nem tudjuk őket hova elhelyezni” – mondta a lapnak a burgenlandi rendőrség szóvivője.
A hatóságok októberig bérelték ki a rendezvény sátrat a fesztivál rendezőitől. A fesztiválsátor csupán a migránsok gyűjtőtáboraként szolgál. Itt helyezik el átmenetileg azokat, akiket 1-2 napon belül máshová tudnak átirányítani.

Ez a lépés összefüggésben van az osztrák belügyminisztérium korábban közzétett felhívásával, amelyben arra kérték a lakosságot, a vállalkozókat, a panzió- és motel tulajdonosokat, hogy kínáljanak fel menekültek elhelyezésére alkalmas helyiségeket, csarnokokat, esetleg nem használt melléképületeket.

Tirolban egy teniszcsarnokban állítottak fel tábori ágyakat, miután a traiskirchen-i befogadó állomás annyira megtelt, hogy a Kurier információi szerint már 2.000 ember tölti az éjszakáit folyamatos jelleggel a szabad ég alatt. Az osztrák belügy hivatalos közleménye szerint Traiskirchen körzetében momentán 3.800 migráns tartózkodik, 1.820-an kőházakban, 480-an pedig sátrakban alszanak.


«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply