» » » Egy 2 tonnás tölgyfa dőlt az ágyában alvó asszonyra

Kép: pixabay.com


2 órába telt, mire a mentőosztagoknak sikerült kiszabadítaniuk a fatörzs alá szorult amerikai nőt.

A szerencsés véletlenek összejátszásának köszönhetően egy New York állambeli nő élve megúszta, amikor a szomszédja telkén álló óriási tölgyfa rádőlt a házára, átzúzta hálószobája falát és ráesett, miközben az ágyában aludt. A helyi sajtóban megjelent hírek alapján a körülbelül 2 tonnás tölgy hétfőn, nem sokkal éjfél után dőlt rá az emeleti szobában alvó húszon éves nőre, és maga alá temette.

A helyszínre 5 különböző mentőalakulat vonult ki, hogy kiszabadítsák a fatörzs alá szorult asszonyt, akiről mintegy 2 órán át tartó munkával tudták leemelni a fát, hidraulikus emelő segítségével - adta hírül az NBC New York. A TV beszámolója szerint a sérült a mentés ideje alatt végig az eszméleténél volt, és végül súlyos sérülésekkel szállították a megyei kórházba, ahol jelenleg is stabil állapotban van.

A helyi tűzoltóparancsnok elmondása alapján számos különböző tényezőnek köszönheti a nő, hogy túlélte az eseményt. Segített, hogy az asszony az oldalán feküdt, hogy az ágy matraca elég vastag volt ahhoz, hogy mérsékelje az ütés erejét, illetve az is, hogy az ágy merre helyezkedett el a szobában. Ezen kívül hozzájárult a halálos tragédia elkerüléséhez az is, hogy a fa először egy elektromos vezetékre is rádőlt, ami lelassította dőlését. A tűzoltóparancsnok szerint ez utóbbi létfontosságú volt a tragédia elkerüléséhez.

Azt momentán még nem lehet tudni, hogy miért dőlt ki az óriási tölgy a településen, ahol a baleset idején nem volt viharos szél és az eső sem esett.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply